Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πότε θα εφαρμοστεί ο συνυπολογισμός των βαθμών του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ


Από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021) θα ξεκινήσει να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου με διαβάθμιση του ποσοστού από την Α' στη Γ΄ τάξη, όπως δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η υπουργός προαναγγέλει ακόμη την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στην Α' Λυκείου από το έτος 2020-2021. Αναφέρει επίσης ότι ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων σπουδών του νηπιαγωγείου αφορά στην εισαγωγή της Πληροφορικής και των Αγγλικών, ενώ θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε ένα δείγμα σχολείων της χώρας η εισαγωγή θεματικών για τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα, την σεξουαλική αγωγή, την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και τον σεβασμό του άλλου.

Σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών διευκρινίζει ότι τα προγράμματα σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι προωθείται η δημιουργία προτύπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα, με ταυτόχρονες διαδικασίες επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως σημειώνει, τα πρότυπα σχολεία «θα αποτελούν σχολεία μαθητών με υψηλές επιδόσεις» ενώ στα πειραματικά «η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση». Ακόμα θα εισαχθεί ο θεσμός των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων όπου «καίρια συμμετοχή θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι».

Η κ. Κεραμέως γνωστοποιεί ότι η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης αρχής γενομένης από τη σχολική μονάδα και η δρομολόγηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αναφέρει επιπλέον ότι είναι υπό επεξεργασία σειρά πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικού εκφοβισμού και βίας. Τέλος, όπως σημειώνει, στο τέλος Μαρτίου, αντιπροσωπεία 30 αμερικανικών πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ιδρυμάτων, θα συναντηθεί στην Ελλάδα με εκπροσώπους των ελληνικών ΑΕΙ με στόχο να δρομολογηθούν μακροπρόθεσμες συνέργειες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΠΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΪΟΔΟ.
    ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΑΡΑΧΤΑ ΚΑΙ ΛΑΪΤ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ , ΓΡΑΦΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙ ΙΔΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΕΙ 5 ΕΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ.
    Α ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!ΠΤΥΧΙΑ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΙΣΟΤΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ.ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ , ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ , ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς θέλουμε τους άλλους που μεγαλώνουν την Ελλάδα.Έτσι η Ελλάδα αύξησε κατά ένα τα νησιά του Αιγαίου.Δίπλα στο νησί της Λέσβου φύτρωσε και το νησί της Μυτιλήνης .Αυτά βλέπουν οι Τουρκαλάδες και πάνε να σκάσουν από το κακό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλαυσε τώρα τις πανέξυπνες εκλογικές επιλογές σου και θυμίσου τους προηγούμενους για να απαλυνεις την πολιτική σου κουταμάρα που δεν μπορείς να ξεφύγεις.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή για να είμαι πολιτικά έξυπνος τι θα έπρεπε να ψηφίσω;Τι προτείνεις εσύ ο πολιτικά οξυδερκής.

      Διαγραφή
    3. Αυτό θα το βρεις μόνο σου.....που αν κρίνω αν από το πρώτο σου σχόλιο που είναι περισσότερο παραπολιτικό παρά ουσιαστικό ,δεν θα δυσκολευτείς!!!

      Διαγραφή
    4. Εκεί είναι η διαφορά μας.Στην δική μου λογική είναι ύψιστο πολιτικό όνειδος η άγνοια των κυβερνώντων σε βασικές έννοιες της γεωγραφίας ή της ιστορίας της χώρας μας.
      Πάλι όμως ντρέπεσαι να δηλώσεις ευθαρσώς τι θα έπρεπε να ψηφίσουμε .Μισόλογα,υπονοούμενα και αέρας κοπανιστός αγαπητέ δεν αποτελούν επιχειρήματα.

      Διαγραφή
  4. Όταν η πολιτική σου τοποθέτηση συγκροτείται από σαρδάμ , γνώσεις ιστορίας ,υποθέτω σχολικού επιπέδου και ζητάς από άλλους να σε υποδείξουν τι να ψηφίσεις ......άστο ρε φίλε .....καληνύχτα......Θα διαπιστώνεις πάντα ¨μα όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι¨!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τώρα αστροπελέκι κατάλαβες ότι σου ζητάμε να μας πεις τι θα ψηφίσουμε...
      Εσύ τι ψήφισες σε ρωτάμε ...ακόμη και ανώνυμα.Μιλάμε για μεγάλη λούγκρα.
      Όταν η αγραμματοσύνη γίνεται σαρδάμ τότε γιατί η βλακεία να μην είναι άποψη;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.