Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη για το φυσικό αέριο στην Έδεσσα


Αμέσως μετά την αδειοδότηση της εταιρίας EDIL HELLAS ATEBE για την κατασκευή δικτύου διανομής με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG στην Έδεσσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Μιχάλη Λαμπρόπουλο, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη του δήμου και της εταιρίας.
Αποτέλεσμα της συνάντησης εργασίας ήταν η οργάνωση του οδικού χάρτη των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου για την πόλη της Έδεσσας.
Πρώτη ενέργεια θα είναι η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν τα προτεινόμενα οικόπεδα για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης. Αμέσως μετά θα οργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών των σχετικών κλάδων, οι οποίοι απαιτείται αρχικά να ενημερωθούν και σε δεύτερο στάδιο να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στην εγκατάσταση και λειτουργία του φυσικού αερίου. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν οι μελέτες των δικτύων και οι εργασίες εγκατάστασης του σταθμού αποσυμπίεσης και κατασκευής των δικτύων. Ο σταθμός αποσυμπίεσης του φυσικού αερίου θα λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και τη σύνδεση του δικτύου της Έδεσσας με αυτόν.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση: «Είμαι ευτυχής που ένα όνειρο, αυτό της σύνδεσης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο, θα γίνει πραγματικότητα πολύ γρήγορα. Θα είναι μία πραγματική συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης, αλλά και ουσιαστική βοήθεια στην μείωση του κόστους των νοικοκυριών! Είμαι πεπεισμένος ότι η άμεση χρήση φυσικού αερίου CNG και η σύνδεση με την έξοδο του Άσπρου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ΤΑΡ είναι η καλύτερη δυνατή λύση και για το λόγο αυτό είναι μία τεράστια επιτυχία για την πόλη μας».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Τώρα που θα πληρώσεις τα 4,7 εκατομμύρια για την εστία και θα στα χρεώσει προσωπικά ο ΕΔΛ να σε δώ τι χαρές θα κάνεις.
    Ήθελα να ήμουν εκεί όταν πρόφερες το CNG θα έπεσε το γέλιο της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε... Πες στον κόσμο ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Σοβαρευτείτε εκεί πανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γελάς στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν στο βάζει θέμα ο Ταπαζιδης στο προηγούμενο ΔΣ και να λες σιγά μην γίνει και τώρα με αλλου την δουλειά να λες καλά που έτρεξα εγώ και έφερα αέριο στην Έδεσσα...
    Δεν κάνεις τίποτα απλά σηκώνεις τα χέρια και λες δώσε μας κουράγιο Μεγαλόχαρη να αντέξουμε μέχρι το 2023!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για φυσικό αέριο έγινε η σύσκεψη ή για μεθάνιο;
    όπως είναι γνωστό και λέει ο λαός: με τις πορδές δεν βάφεις αυγά, άλλα οι πορδές έχουν μεθάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Τάκη με το όνειρο θα μείνεις, και εγώ πανηγύριζα που τα Γιαννιτσά το 2008 θα παίρνανε αέριο και παρόλο τα έχουν πρώτα στο σχεδιασμό, η Έδεσσα δεν υπάρχει ,βρισκόμαστε στο 2020 και ακόμα είναι στα χαρτιά .Ο ΤΑΠ έχει ολοκληρωθεί και απο 14 τον Χοιδη τον παραμυθιαζαν ότι η Σκύδρα θα πάρει αέριο για να ανοίξουν την βαλβίδα εξόδου στο Ασπρο ακόμη να πάρει!!Έτσι Τάκη μου όπως πάντα χαμογελαστός πάμε για το αέριο με βάρκα την ελπίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Τάκη με το όνειρο θα μείνεις, και εγώ πανηγύριζα που τα Γιαννιτσά το 2008 θα παίρνανε αέριο και παρόλο τα έχουν πρώτα στο σχεδιασμό, η Έδεσσα δεν υπάρχει ,βρισκόμαστε στο 2020 και ακόμα είναι στα χαρτιά .Ο ΤΑΠ έχει ολοκληρωθεί και απο 14 τον Χοιδη τον παραμυθιαζαν ότι η Σκύδρα θα πάρει αέριο για να ανοίξουν την βαλβίδα εξόδου στο Ασπρο ακόμη να πάρει!!Έτσι Τάκη μου όπως πάντα χαμογελαστός πάμε για το αέριο με βάρκα την ελπίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.