Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση στην υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Εδεσσαίου ποταμού» μέχρι να ολοκληρωθούν οι τροποποιητικές τεχνικές εκθέσεις



Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, με μοναδικό θέμα συζήτησης  το αντιπλημμυρικό έργο του Εδεσσαίου ποταμού, ύστερα από πρωτοβουλία και αίτημα της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Δράση».

Το θέμα της συζήτησης μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην πόλη της Έδεσσας και προκαλεί αντικρουόμενες απόψεις. Πολλά τα ερωτήματα που τέθηκαν όπως η αναγκαιότητα του έργου και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες που εξέφρασαν τις απόψεις τους. 
Η συνεδρίαση ήταν πολύωρη και στο τέλος τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο προτάσεις οι οποίες μάλλον ήταν αχρείαστες. 
Συγκεκριμένα, η μια πρόταση της «Ενωτικής Δράσης» ήταν να μην ξεκινήσει καμία τεχνική κατασκευή πριν ολοκληρωθούν οι νέες τεχνικές τροποποιήσεις που δεσμεύτηκαν να υλοποιηθούν και δίνουν λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα.
Η άλλη πρόταση ήταν του Αντιδήμαρχου Γιάννη Μουράτογλου  που πρότεινε να συνεχιστεί το έργο προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος απένταξης και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τις τεχνικές τροποποιήσεις.
Και ενώ η συζήτηση – ψήφιση αφορούσε τις παραπάνω δύο προτάσεις έγινε γνωστό ότι το έργο που θα ξεκινούσε την επόμενη εβδομάδα πήρε παράταση μέχρι να ολοκληρωθούν οι τροποποιητικές τεχνικές εκθέσεις οι οποίες θα σταλούν για έγκριση στην διαχειριστική αρχή. 
Τελικά ψηφίστηκε η πρόταση της «Ενωτικής Δράσης»

Δείτε αναλυτικά όσα συζητήθηκαν στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο: 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Φτάσανε να ξεκινήσει το έργο μετά απο ένα χρόνο από τον διαγωνισμό και ακόμα να κάνουν τις "Τεχνικές Τροποποιήσεις". Ντροπή και ξευτίλα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας κ. Τζαμτζή. Διώξε τους όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμαρχος δεν έκανε καμμία πρόταση?
    Δεν τον ενδιαφέρει η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης?
    Άφησε το έργο στα χέρια αυτών που δεν θέλουν να γίνουν έργα στην πόλη βλ. Πεζόδρομος παραποτάμια έργα γήπεδο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Τσεπκεντζη,το Μπιγκ Μπεν,το σήμα κατατεθέν του Λονδίνου,έμεινε κλειστό,λόγω συντήρησης για 4 χρόνια και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς και εδώ ξεσήκωσες(τους σιριζαιους φίλους σου και τους κουβαλισες στο δημοτ Συμβούλιο)για να δείξεις,τάχα,την δυσαρέσκειά των εδεσσαιων επειδή θα μένει κλειστός ο καταρράκτης 3μέρες την εβδομάδα για 6 μήνες.Τι να πει κανείς για την μικροπολιτική μικρών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κατάλαβες Ρησαφη θα καθυστέρησέι άλλους δύο μήνες και θα κλείσει ο καταρράκτης ακριβώς για σεζόν μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TON MAIO TOY 2017 Ο ΡΥΣΑΦΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ
    ΤΩΡΑ ΤΙ ?????? ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ . ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ 2017 ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΤΙΟ ΕΡΓΟ. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ? ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ. ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ

      Διαγραφή
  6. Από την συζήτηση και ο πιο αδαής καταλαβαίνει την ασχετοσύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας!!!Ξεφτιλίστηκαν, ούτε μελέτες, ούτε τίποτα. Μπράβο και εις ανώτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεφτυλεσ όλοι σας ρωτήσατε τους εδεσσαιουσ.ρε σας ψηφίζουμε για το καλό μας το δικό μας καλό της πόλης μας και εσείς όλοι ειδικά αυτοί οι επίδοξοι καρεκλακιδεσ του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνει τίποτα σε αυτήν την πόλη δρόμο από εδώ σε λίγο δεν θα χωρατε στην Έδεσσα άντε από εδώ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΒΑΡΒΑΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΕΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ορκίζομαι ότι ξανά δεν πρόκειται να ξαναψηφισο κανέναν και θα σας κάνω και εμπάργκο γιατί μόνον για την πάρτη σας παλεύετε ψευτεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντύπωση προκαλεί και το ύφος των "επιστημόνων" μόνο που δεν έδειραν τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον κόσμο που παρευρισκόταν εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον "επιστήμονα" τον ξέρουμε! Αλλα λεει πίσω απο τις πόρτες αλλα μπορστα στις κάμερες! Τα ιδια με την Βεγοριτιδα τα ιδια και με εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.