Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας-Φλώρινας (περιοχή Ξανθογείων)»


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Υλοποιείται ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας σε μία περιοχή με τουριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον» 

Η υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου βελτίωσης της ασφάλειας και αναβάθμισης της οδικής κυκλοφορίας ξεκινάει άμεσα. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, υπέγραψε με τον Ανάδοχο του έργου τη Σύμβαση ανάθεσης για την Συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας-Φλώρινας. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την οικεία Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πέλλας, ξεκινά από την περιοχή των Ξανθογείων και κινείται προς την περιοχή της Κέλλης. στα όρια μεταξύ των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Φλώρινας. Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 258.000 ευρώ, ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης είναι έξι μήνες. 

Το έργο περιλαμβάνει αναλυτικά την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων του οδοστρώματος, αποκατάσταση σημείων που παρατηρείται κατάπτωση του πρανούς, βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών σε σημεία που είναι στενά, καθαρισμούς και εκβάθυνση ερεισμάτων και της τάφρου παράλληλα της οδού από φερτά υλικά, διαγραμμίσεις και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, καθώς και διαγραμμίσεις. 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται σε μία περιοχή η οποία παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου, το Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας, η Λίμνη Βεγορίτιδα και οι τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή χρειάζεται να υποστηρίζονται από ένα ασφαλές και ικανοποιητικών προδιαγραφών οδικό δίκτυο. Η φύση της περιοχής είναι εξαιρετική ενώ η πρόσφατη δημιουργία των δύο Φορέων Διαχείρισης, στην Έδεσσα και το Αμύνταιο, για την προστασία και ανάδειξη τόσο των υδάτινων, όσο και των ορεινών-δασικών περιοχών υψηλής οικολογικής αξίας, δημιουργεί μία νέα αναπτυξιακή προοπτική. Στόχος μας είναι να μπορούμε να προσελκύσουμε και να φιλοξενήσουμε τουρίστες που αναζητούν ποιοτικές τουριστικές εμπειρίες όλον τον χρόνο, συνδέοντας την φύση, με τον τοπικό πολιτισμό και ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Καλή επιτυχία στην γρήγορη και άρτια ολοκλήρωση του έργου».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ευτυχώς που είναι και ο Ζαρκάδας και γίνεται καμιά σοβαρή ασφαλτόστρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι σαν τον άλλο εργολάβο που μέσα στο Ριζάρι χοροπηδάνε τα αυτοκίνητα χειρότερα από πριν πέσει η νέα άσφαλτος.

      Διαγραφή
  2. Πόσες λύσεις έχεις δώσει μέσα σε λίγους μήνες ρε Δάνη;Ήσουν ο καταλληλότερος για αυτό το πόστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και δεν το ξέραμε νωρίτερα να τον εκλεξουμε

      Διαγραφή
  3. Βελτίωσε και τον δρόμο του Άγρα το 10% το άλλο κομμάτι από τους κύκνους μέχρι τον συναιτερισμο είναι απαλωτριωμενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποίος είναι αυτός δίπλα στην όμορφη Τζίνα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.