Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα ετοιμάζουν μαζί νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων


Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε αγροτεμάχιο του Ωραιοκάστρου, σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων στη θέση «Κανόνι», μετά το κοινό «μέτωπο» που συγκροτούν για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας.

Οι δύο δήμοι προχωρούν άμεσα σε διαδημοτική σύμβαση συνεργασίας, ώστε να υλοποιήσουν από κοινού τον σχεδιασμό για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και να διεκδικήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση, παρά την πρόσφατη αποχώρηση από τον σύνδεσμο «Αλκυονίδα»  του δήμου Δέλτα.

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της διαδημοτικής συνεργασίας από πλευράς δήμου Ωραιοκάστρου άναψε ομοφώνως στη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη.

«Οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συμπράττουμε στη λογική της από κοινού διαχείρισης του μείζονος αυτού ζητήματος», είπε ο κ. Τσακίρης.

Πρόσθεσε, δε, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πως οι δύο δήμοι είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που προσφέρεται μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα. Η πρόταση που προετοιμάζουν οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας για χρηματοδότηση είναι ύψους 600.000 ευρώ. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ο κοσμος καιγεται και το μ@...νι χτενιζεται (ζωοφιλοι-φιλοζωοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα τα ζωάκια ..
    Αλλά ας προσέχουμε και εμείς που τα παρατάμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που το είδες το κρίμα?
    Εκεί θα είναι ασφαλείς δεν θα τα βλέπουμε πατημένα στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.