Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Ανταποδοτικό, δίκαιο και ευέλικτο το νέο ασφαλιστικό


Η ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών στον πυρήνα της νέας πολιτικής της ασφάλισης.

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης Διονύσης, στα πλαίσια της συζήτησης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες για το νέο ασφαλιστικό, αναδεικνύοντας τον ανταποδοτικό, δίκαιο και ευέλικτο χαρακτήρα του νέου συστήματος που προτείνεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 
Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής στάθηκε στην αποκατάσταση των αδικιών του προηγούμενου νόμου Κατρούγκαλου, κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους συνταξιούχους που επιθυμούν να παραμείνουν στην εργασία, υπογραμμίζοντας ότι: «Εξετάζοντας το σχέδιο νόμου, το πρώτο στοιχείο που εντοπίζει κανείς και πρέπει να τονιστεί ειναι ότι γίνεται μια προσπάθεια εναρμόνισης με την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, το θέμα των εισφορών, ιδίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και δεύτερον, το θέμα της ανταποδοτικότητας, όσον αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης μετά από κάποια χρόνια εργασίας. Και αυτό γιατί με το προηγούμενο σύστημα όσο περισσότερο δούλευε κάποιος, στην πραγματικότητα, αντί να επιβραβεύεται, έβγαινε τελικά χαμένος. Το δεύτερο στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό, και το αναλύσαμε πιστεύω διεξοδικά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή της προηγούμενες μέρες, είναι ότι αποκαθίστανται οι αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους που εργάζονται. Η δική μας λογική είναι ότι οι συνταξιούχοι αποτελούν ένα ενεργητικό δυναμικό κομμάτι με μεγάλη εμπειρία, που μπορεί να προσφέρει πολλά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διάταξη του νομοσχεδίου που επιτρέπει στους συνταξιούχους αγρότες, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίζουν να εργάζονται και να λαμβάνουν παράλληλα το 100% της σύνταξης τους, τονίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που ενισχύει τον κόσμο της υπαίθρου και στηρίζει τον παραγωγό που θέλει να παραμείνει στη γη. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής σημείωσε: «Ειδικότερα δε για τους αγρότες, προβλέπεται η καταβολή του 100% της σύνταξης τους, στοιχείο, το οποίο ως Βουλευτής προερχόμενος από μια κατά βάση αγροτική περιοχή, το υπογραμμίζω ως μια από τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις του παρόντος νόμου. Καθώς, με τον τρόπο αυτόν, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, επιβραβεύεται και ενισχύεται ο παραγωγός που θέλει να παραμείνει στη γη ώστε να συνεχίσει να εργάζεται και να καλλιεργεί. Κρατώντας έτσι ζωντανή την ύπαιθρο, μέσα από την αξιοποίηση ενός σημαντικού μέρους της ελληνικής  της κοινωνίας».
Στην τοποθέτηση του ο κ. Σταμενίτης δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, επιμένει να στηρίζει διατάξεις, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές ενώ ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζουν τα προεκλογικά επιδόματα, ως δήθεν 13η σύνταξη που καταργείται.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.