Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τροπολογία Γ. Καρασμάνη για συμψηφισμό ασφαλιστικών εισφορών με οφειλόμενες αποζημιώσεις σε πληγέντες παραγωγούς


Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Γιώργος Καρασμάνης επανέφερε για ακόμη μια φορά το δίκαιο αίτημα των αγροτών μας, να συμψηφίζονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές με αποζημιώσεις που τους οφείλονται.
Πολύ περισσότερο, όπως υπογράμμισε, όταν πρόκειται για αγρότες Νομών που κηρύσσονται σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως ακριβώς συνέβη πέρσι στις 10 Ιουλίου μετά από τυφώνα συνοδευόμενο από σφοδρή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες του Νομού Πέλλας και οι παραγωγοί, χωρίς εισόδημα πλέον, αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Όπως άλλωστε συνέβη και με τους Νομούς Ημαθίας και Χαλκιδικής.
Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης είχε βέβαια ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα από την προ δεκαημέρου σχετική τοποθέτηση στη Βουλή του Γιώργου Καρασμάνη, όπως και σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους λίγες μέρες νωρίτερα – οπότε και ο πρώην Υπουργός του δήλωσε ότι θα καταθέσει σχετική τροπολογία την οποία και κατέθεσε σήμερα – με τον κ. Βορίδη να επιδεικνύει κατανόηση στο αίτημα των παραγωγών και διάθεση να δώσει λύση.
Η Τροπολογία θα συζητηθεί την επόμενη βδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής 
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας Καρασμάνη:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
«Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη τροπολογίας τροποποιείται το  άρθρο 11 προκειμένου να   αποσαφηνισθεί  η έννοια του όρου «ασφαλιστική ενημερότητα» και συνδέεται   η καταβολή των αποζημιώσεων με την καταβολή  των καθυστερούμενων ή  ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από προς ασφαλισμένους αγρότες. Προβλέπεται προς  οι  διατάξεις προς παρ. 2 του άρθρου 11 να  ισχύουν  και για αποζημιώσεις που  οφείλει  ο ΕΛ.Γ.Α. στον παραγωγό δηλαδή  παρέχεται η δυνατότητα εξουσιοδότησης του  υπόχρεου παραγωγού προς τον ΕΛ.Γ.Α.,  αν αδυνατεί   για οποιονδήποτε λόγο να καταβάλει το σύνολο ή μέρος προς οφειλής του, να μπορεί   να  παρακρατεί ο ΕΛ.Γ.Α.  το οφειλόμενο ποσό, από  προς αποζημιώσεις ειδικότερα και κατ’ εξαίρεση για περιοχές οι οποίες με σχετική απόφαση έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Άρθρο  ……..
Τροποποίηση διατάξεων  του   ν. 3877/2010 ( Α΄160)

το άρθρο 11  του ν. 3877/2010 τροποποιείται ως ακολούθως:
Η παρ. 1  του άρθρου 11  αντικαθίσταται ως εξής: 
 «1.Η καταβολή προς ειδικής  ασφαλιστικής  εισφοράς  όλων των  προηγούμενων  ασφαλιστικών περιόδων αποτελεί προϋπόθεση για  την καταβολή αποζημίωσης  από τον ΕΛ.Γ.Α. σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικά καλυπτόμενων ζημιογόνων αιτίων, κατά τη τρέχουσα ασφαλιστική περίοδο. Η μη καταβολή των  καθυστερούμενων ή ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών καθιστά τον παραγωγό μη δικαιούχο αποζημίωσης ΕΛ.Γ.Α.». 

Ειδικά για περιπτώσεις που περιοχές (ΟΤΑ, ΠΕ, ή Περιφέρειες) κηρύσσονται αρμοδίως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύναται ο ΕΛΓΑ αυτοβούλως να προβαίνει στην καταβολή πιθανόν οφειλόμενων αποζημιώσεων των παραγωγών των εν λόγω περιοχών μετά τον απαραίτητο συμψηφισμό καθυστερούμενων ή και ληξιπρόθεσμων ειδικών ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ εξαιρουμένων των όποιων εισφορών έχουν ήδη βεβαιωθεί προς είσπραξη αρμοδίως σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στην  παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου. 

Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Το πιάσατε το νόημα κύριε Καρασμάνη λες και σε αυτόν τον Νόμο ζούν μόνο αγρότες . Τι απάντηση λάβατε μετά την επιστολή σας προς τον Περιφεριάρχη για τους δρόμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο ο καρασμανης αν κανει κατι με τον συμψηφισμο....μακαρι γιατι αλλιως πρεπει να ψαχνουμε δανεικα για να πληρωσουμε τον ελγα....και ποιος εχει να σε δωσει πλεον????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καρασμανη τί τους κάνεις και τους τρελαίνεις ,του ς παίζεις μονοτερμα. Εβαλες τον Λάκη μόλις μίλησες στη Βουλή για συμψηφισμό να καταθέσει ερώτηση. Τωρα έβαλες τον Διονύση να καταθέσει ερώτηση γιατί καθυστερούν οι εκτιμήσεις. Καλα αυτό είναι ανέκδοτο,είχε τον Σκρεκα το Σάββατο όλη μέρα μαζί του, δεν το ρώτησε και τώρα τον ρωτάει μέσω Βουλής. Ελλας το μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν γίνει δεκτή η τροπολογία κρύψου μπάρμπα. Είσαι συμπολίτευση όχι αντιπολίτευση μας έχεις κουράσει, μόνο για τις εντυπώσεις είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια κ . Καρασμανη. Είσαι ο πιο δυνατός και με μεγάλη διαφορά από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμόγιο 2.11 δεν κρύβεται ο φθόνος.Σου το έχω πολλές φορές,δεν κάνει ο πρώην υπουργός τυχαίες κινήσεις.Και να μην γίνει ,θα έρθει η ώρα που θα γίνει.Μεχρι να γίνει άντε κρυψου στο λαγούμι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο βοριδης δεν δεχτηκε συμψηφισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.