Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Κοινωνία σε Κίνηση": Πολλά τα θέματα, πολύωρη η διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ανεπαρκείς οι απαντήσεις από την δημοτική αρχή


Η «Κοινωνία σε Κίνηση» στα πλαίσια της αμφίδρομης σχέσης επικοινωνίας που ανέπτυξε με τους συμπολίτες μας θα ήθελε να τους ενημερώσει για την τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/012020. Μια συνεδρίαση  που διήρκησε σχεδόν 6 ώρες αφού στην πρώτη ενότητα συζητήθηκαν τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, στην δεύτερη τα τρέχοντα θέματα και στην Τρίτη ο προϋπολογισμός του 2020.
Στις τρεις αυτές συνεδριάσεις τέθηκαν από την Κοινωνία Σε Κίνηση ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας.
Τόσο στις τοποθετήσεις του επικεφαλής όσο και στην πληθώρα των ερωτήσεων όλων των δημοτικών συμβούλων μας επί της ουσίας δεν λάβαμε καμία απάντηση από το Δήμαρχο.
Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής ήταν μια σύμπτυξη έργων και μελετών διάρκειας 3 χρόνων ώστε να δημιουργηθεί έντεχνα η αίσθηση μιας παραγωγικής χρονιάς. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η Δημοτική Αρχή δεν επιχείρησε να ενημερώσει τους δημότες σε μία μεγάλη αίθουσα.
Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε δυστυχώς αυτό που προεκλογικά τονίζαμε ότι δηλαδή είναι διαχειριστής μόνο της καθημερινότητας ενώ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που είναι ικανά να αλλάξουν την ιστορία της περιοχής δηλώνει αναρμόδιος.
Αίσθηση προκαλεί ο λόγος για τον οποίο δεν έγιναν την περασμένη χρονιά τα ανθεστήρια ενός θεσμού του οποίου η αναβίωση κρίθηκε επιτυχημένη για μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Η επίσημη δικαιολογία ήταν <<για προεκλογικούς λόγους>>. Ίσως η πραγματική απάντηση είναι αυτή που δόθηκε σε ερώτηση που αφορούσε στον κωδικό για την ενίσχυση των συλλόγων, για ποιο λόγο φέτος προβλέπονται 2000 ευρώ ενώ πέρσι περίπου 48000 ευρώ η οποία απάντηση ήταν <<έτσι γίνεται προεκλογικά>>. Όμως σε θεσμούς που έχουν ιστορία στην πόλη μας δεν αξίζει αυτή η προχειρότητα!
Υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων της απώλειας για δεύτερη φορά πανεπιστημιακού τμήματος και της εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ της Έδεσσας των απορριμμάτων της Βεροίας ο Δήμαρχος δεν απάντησε και σε δύο ιδιαιτέρως σοβαρές δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες ερωτήθηκε.
Η πρώτη αφορά στη μη εξουσιοδότηση από το Δήμαρχο ,ενώ υπήρχε απόφαση της οικονομικής επιτροπής ,για παράσταση δικηγόρου σε δικαστική διαμάχη με το μισθωτή του ξενοδοχείου Εστία με αποτέλεσμα ο δήμος να χάσει την υπόθεση, ενώ παράλληλα ο μισθωτής διεκδικεί από το δήμο σχεδόν 5 εκ ευρώ.
Η δεύτερη αφορά στο Ξενία όπου ιδιαίτερο ζήτημα προκύπτει γιατί δεν έγιναν ενέργειες να δεσμευτεί η κινητή περιουσία της μισθώτριας εταιρίας λόγω των υψηλών οφειλών  της .

Ο προϋπολογισμός του Δήμου φανερώνει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται , και προϊδεάζει για τα χειρότερα που θα προκύψουν από ανείσπρακτες οφειλές, από απαιτήσεις ιδιωτών που έχουν επιδικαστεί και από άλλες οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια.
Ο εξονυχιστικός έλεγχος της Κοινωνίας σε Κίνηση οδήγησε σε πιο ρεαλιστική αποτύπωση των αριθμών με συνέπεια να αποκαλυφθούν τα μηδενικά αποθεματικά αλλά και η αδυναμία να αντιμετωπιστούν πια ακόμη και τα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας.
Είμαστε εδώ, πιστοί στο ρόλο που μας αναθέσατε, με την ελπίδα ότι ο έλεγχος των οικονομικών και η ανάδειξη των θεμάτων, μικρών και μεγάλων, θα βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας.
Ζητούμε να μας βοηθήσετε παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο site του Δήμου μας http://www.dimosedessas.gov.gr/
στο αρχείο συνεδριάσεων Δ.Σ.
Η ενημέρωση του πολίτη μας κάνει όλους καλύτερους

"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. όλα καλά άλλα με γιαννακη πάλι θα χάσετε, βρείτε έναν που να εμπνέει όχι να διχάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο λόγο διχάζει ο #Γιαννακης#;;;
      Έχεις να προτείνεις κάποιον καλύτερο που κατά την γνώμη σου δεν διχάζει;;
      Για πες μας ονόματα;;;
      Βλέπω αγχώνεσαι με την δουλειά που γίνεται στην αντιπολίτευση μάλλον δεν το περίμενες από τον #γιαννακη#.
      Δυστυχώς η προπαγάνδα σας και το σανό που ταισατε στον κόσμο έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της πόλης.
      Ο Γιάννης καθημερινά αποδεικνύει ότι θα είναι ο δήμαρχος όλων των εδεσσαιων στην πράξη και όχι στα λόγια.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο φίλε δεν τραβάει με τίποτα ο τσεπκετζης για πολλούς λόγους πρέπει να βρεθεί άλλος

      Διαγραφή
  2. ΣΙΓΆ 3:53 ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΠΗΡΕΣ,ΠΡΙΝ 8 ΜΉΝΕΣ ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑΝ ΠΟΙΟΝ ΘΈΛΟΥΝ ΔΉΜΑΡΧΟ,ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΣΑΣ ΕΤΑΖΕ ΘΈΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΌΕΔΡΩΝ ΝΟΜΙΚΏΝ ΠΡΟΣΏΠΩΝ.ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΙ ΞΈΡΟΥΝ ΠΟΙΌΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΌ ΤΟΝ ΜΑΎΡΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΆ ΕΊΝΑΙ ΖΉΤΗΜΑ ΧΡΌΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΛΛΊΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλοι εταξαν θεσεις για δες ποιοι γινονται ειδικοι συμβουλοι του κ. γιαννου

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
    3. Εσύ δηλαδή ξέρεις;
      Πες και σε εμάς για να μάθουμε.

      Φτάνει πια να πετάμε αόριστες σπόνδες και να υποτιμάμε την νοημοσύνη του κόσμου δημιουργώντας εντυπώσεις.

      Εάν ήταν ταγμένες οι θέσεις, εσείς που τα ξέρετε όλα είμαι σίγουρος ότι δεν θα αφήνατε να περάσει έτσι.

      Οπότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

      Διαγραφή
  3. Μόνο ο Σύριζα-ανελ θα μας σώσει ακόμα μια φορά επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ο Γιαννάκης ήταν με το προηγούμενο δήμαρχο γιατί δεν μιλούσε ελλείμματα στον δήμο πολλά φραγγα καναβουργειο διαλυμένο Ξένια ρημαγμένο μέγας Αλέξανδρος έκλεισε μουσείο.γιοκ οι φίλοι σου δεν το διώξανε κολυμβητήριο τρύπησε και έφυγε το νερό ξύλο τι να μας πεις ρε φιλαράκι θες να γίνεις και δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις ξέχασες δημοτική επιχείρηση καταρρακτών ένα τεράστιο έλλειμμα το πληρώνουμε εμείς οι δημότες ευθύνες δεν αποδόθηκαν φτάνει επιτελουσ αντί να προσπάθησετε ρε όλοι μαζί για να φτιαχτει καλύτερη η πόλη μας εσείς ξεφτυλιζεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.