Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο ΠΣ Καρυωτών Γιαννιτσών, «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» στα «ΠΕΡΙΞ» της TV100: 42 χρόνια ζωής και πολιτιστικής προσφοράς! (βίντεο)


42 χρόνια ζωής και πολιτιστικής προσφοράς στην περιοχή έχει συμπληρώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυωτών Γιαννιτσών «Ανατολική Ρωμυλία», για τον οποίο η εκπομπή ΠΕΡΙΞ της tv100 παρουσίασε πρόσφατα ρεπορτάζ.  Αριθμεί 200 ενεργά μέλη, ξεχωρίζει για τα χορευτικά τμήματα του και πρόσφατα είχε μια σημαντική τιμητική διάκριση καθώς το παιδικό-εφηβικό τμήμα του έλαβε το 1ο βραβείο στο παιδικό φεστιβάλ "Σαραρίμ" του ομίλου Βορεάδες".

Ειδικότερα:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυωτών Γιαννιτσών, « ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ » ιδρύθηκε το 1978, συνεχίζοντας το έργο του Σωματείου «ΚΑΡΥΑΤΙΣ ΑΡΤΕΜΙΣ» που ιδρύθηκε στις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας, κατά τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (1903) , από τον Ανατολικορωμυλιώτη Δάσκαλο, Μακεδονομάχο και ευεργέτη Αρχιμανδρίτη Νίκανδρο Παπαϊωάννου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διαχρονική διατήρηση της ιστορικής μνήμης με τη διάσωση- προβολή και διάδοση των λαογραφικών πολιτιστικών στοιχείων , της μουσικής και χορευτικής παράδοσης των προγόνων μας .

Ως ενεργός πολιτιστικός οργανισμός , ο Σύλλογος συμμετέχει σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις . Κάποιες από αυτές διοργανώνονται από τον ίδιο, ενώ αρκετές έχουν καλυφθεί και προβληθεί Τηλεοπτικά με μεγάλη επιτυχία τόσο από τηλεοπτικά κανάλια τοπικής όσο και πανελλήνιας εμβέλειας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Σύλλογος, έχει καταφέρει να εκδώσει μουσικό δίσκο, επιτυγχάνοντας τη διάσωση σημαντικού μέρους της παραδοσιακής πολιτιστικής μουσικής κληρονομιάς των Καρυωτών.

Με πολύ σεβασμό στην Παράδοση της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ , ο Σύλλογος διατηρεί αυτούσιους τους χορούς , λειτουργώντας σχετικά χορευτικά τμήματα τόσο για μικρούς όσο και για ενήλικες χορευτές.

Επιπλέον, διδάσκονται και χοροί από ολόκληρη την Ελλαδική Γεωγραφική εμβέλεια

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπουλουσάκης, Επιμέλεια: Βιβή Ανδρίτσου, Κάμερα: Σάκης Σώνης.

Μιλούν: Κική Παπαδοπούλου (πρόεδρος Συλλόγου Καρυωτών “Ανατολική Ρωμυλία” Γιαννιτσών), Παύλος Λιτούδης (Χοροδιδάσκαλος Συλλόγου Καρυωτών “Ανατολική Ρωμυλία” Γιαννιτσών)








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.