Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020: Εξαιρετικά θετικά σχόλια απέσπασε η εικονική επιχείρηση "Μηλογεύσεις Βόρα" του ΕΠΑΛ Έδεσσας (φωτο)



Το 1ο  Εργαστηριακό Κέντρο–ΕΠΑΛ Έδεσσας συμμετείχε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων /Junior Achievement Greece στο Mediterranean Cosmos,  στο πλαίσιο του Προγράμματος Εικονικής Επιχείρησης.
Το 1ο  Εργαστηριακό Κέντρο–ΕΠΑΛ Έδεσσας συμμετείχε με έξι  μαθητές και μαθήτριες της  Β’ τάξης  του Τομέα Γεωπονίας-Τροφίμων,  οι οποίοι εκπροσώπησαν την εικονική επιχείρηση με την επωνυμία «ΜΗΛΟΓΕΥΣΕΙΣ ΒΟΡΑ».  Οι μαθητές κατά την διάρκεια της χρονιάς δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση ακολουθώντας όλα τα στάδια δημιουργίας και λειτουργίας της. Διαμοίρασαν ρόλους, έκαναν έρευνα αγοράς, σχεδίασαν και παρασκεύασαν προϊόντα και  τα διαφήμισαν μέσω φυλλαδίων, αφισών  και διαδικτύου. Τα προϊόντα που παρασκεύασαν οι μαθητές στα εργαστήρια του σχολείου προέρχονται από την μεταποίηση μήλων, τα οποία καλλιεργούν οι ίδιοι στον οπωρώνα του σχολείου και είναι  μαρμελάδες μήλου, μαρμελάδες με στέβια, αποξηραμένα μήλα, γλυκά του κουταλιού και καραμελωμένα μήλα. Στην  Εμπορική Έκθεση συμμετείχαν πάνω από 1.000 έφηβοι «επιχειρηματίες» από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης.  Την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η οποία επισκέφθηκε  πολλά μαθητικά περίπτερα για να συγχαρεί τους μαθητές και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία.
Η συμμετοχή των μαθητών του 1ου Εργαστηριακού κέντρου –ΕΠΑΛ Έδεσσας απέσπασε εξαιρετικά θετικά σχόλια. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Τομέα Γεωπονίας-Τροφίμων, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα όλους αυτούς τους μήνες και δημιούργησαν ένα πρότυπο εικονικής επιχείρησης!

Ο Δ/ντης  και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Εργαστηριακού κέντρου Έδεσσας εκφράζει τις ευχαριστίες του στους χορηγούς της μαθητικής εικονικής επιχείρησης: Γεωργικά Εφόδια Μάινος ε., Κέντρο Εστίασης Νάτης Χ., Σούπερ Μάρκετ «ΗΛΙΟΣ» Δρόσος Δ., Ζωοτροφές Κωσταράκη Δ., Μελισσοκομικά Είδη Κίτσος Κ., Παραγωγός Παπαδοπούλου Μ., Παραγωγός Μπίτζιος Ι.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.