Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Κάνουμε τους Συνεταιρισμούς εργαλείο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα


Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε χθες (03.03.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης Διονύσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις». 
Ο Βουλευτής τόνισε τη σημασία που έχει το σχέδιο νόμου καθώς μέσα από τις προτεινόμενες νομοθετικές διατάξεις ρυθμίζονται ζητήματα, που, για χρόνια ολόκληρα, αποτέλεσαν τροχοπέδη, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όσο και για τη συνολική ανάπτυξη του θεσμού και συνεπώς του αγροτικού συνεταιρίζεσθε.
Ο κ. Σταμενίτης στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο διατάξεις του νομοσχεδίου βάσει των οποίων, πρώτον, παρέχεται η ελευθερία στους συνεταιριστές να διαμορφώσουν το καταστατικό του συνεταιρισμού τους και επομένως να ρυθμίσουν την εσωτερική τους σχέση και λειτουργία και δεύτερον, αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των συνεταιρισμών και δίνεται αναπτυξιακή ώθηση μέσα από τη δυνατότητα συμμετοχής στους αγροτικούς συνεταιρισμούς μελών επενδυτών, καθιστώντας τους συνεταιρισμούς πιο ελκυστικούς σε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία επιλύεται το ζήτημα των προσλήψεων προσωπικού των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, αίροντας τις ασάφειες και τα προβλήματα που παρουσιάζονταν τα τελευταία χρόνια και αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω οργανισμών.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.