Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός - "Χαμός" στα Σούπερ μάρκετς: "Αδειάζουν" τα ράφια- Τα 30 δημοφιλέστερα προϊόντα στην Ελλάδα


Μεγάλες είναι οι πιέσεις που δέχονται τα ελληνικά σούπερ μάρκετ τις τελευταίες ημέρες, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης που έχει προκαλέσει η έξαρση του κορωνοϊού.
Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και το υπουργείο Ανάπτυξης αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την κατάσταση που διαμορφώνεται, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν αποθέματα για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και στην περίπτωση που ορισμένες τροφοδοσίες -εκτελούνται όλες στο ακέραιο μέχρι σήμερα- διακοπούν πρόσκαιρα.
Παρά ταύτα, ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών, θορυβημένοι από τα σενάρια για την εξέλιξη του κορωνοϊού, σπεύδουν μαζικά στα σούπερ μάρκετ, προβαίνοντας σε άτακτες αγορές.


Κορωνοϊός: «Ζαλίζουν» οι αριθμοί των πωλήσεων -Στο +90% οι τζίροι
Να σημειωθεί ότι η συμβουλή που δίνουν Αρχές χωρών του εξωτερικού προς τους πιο ανήσυχους πολίτες είναι να στοκάρουν σταδιακά: δηλαδή, να μην «σηκώνουν» τα πάντα σε μια τους επίσκεψη, αλλά να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα σε διαδοχικές επισκέψεις, ώστε να μην διαταράσσεται η τροφοδοσία και να εξυπηρετούνται περισσότεροι πολίτες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr τα στοιχεία δείχνουν ραγδαία άνοδο στις πωλήσεις την τελευταία εβδομάδα, οπότε και η ανησυχία για τον κορωνοϊό άρχισε να εντείνεται. Οπως προκύπτει, οι ημερήσιοι τζίροι τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένοι ακόμα και κατά 90% στα σούπερ μάρκετ συγκριτικά με ένα κανονικό διάστημα, ενώ σε πάνω από 50 κατηγορίες προϊόντων οι πωλήσεις αυξήθηκαν, μεσοσταθμικά, κατά 245%.

Τα 30 προϊόντα στα οποία εκτόξευσε τη ζήτηση ο κορωνοϊός
Από τα στοιχεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ φανερώνονται σημαντικές ομοιότητες στην καταναλωτική συμπεριφορά με όσα παρατηρούνται στο εξωτερικό. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το χαρτί υγείας, όπου μόνο τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις άρχισαν να καταγράφουν μια αύξηση της τάξης του 200%.
Στην πρώτη θέση της λίστας των προτιμήσεων παραμένουν τα αντισηπτικά (αντιβακτηριδιακά) μαντιλάκια, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν παραπάνω από 1500%. Ακολουθούν τα -εξαφανισμένα πλέον- αντισηπτικά τζελ (+740%), τα κρεμοσάπουνα (+620%), τα ζυμαρικά (+475%), τα όσπρια (+460%), το αλεύρι (+390%) και τα σαπούνια (+380%).
Αμέσως μετά έρχονται οι χλωρίνες και τα γάντια μιας χρήσης (πάνω από +300%), οι κονσέρβες (+275%), το αλάτι (+250%), το βρεφικό γάλα (+225%), τα κατεψυγμένα λαχανικά (+220%), οι τοματοπολτοί (+210%) και το χαρτί υγείας (κοντά στο +200%). Πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις -δηλαδή ανάμεσα στο +100% και στο +200%- καταγράφηκε σε: βρεφικές τροφές, μωρομάντηλα, ξύδι, ζάχαρη, χαρτί κουζίνας, ελαιόλαδο, μαργαρίνες, λαδόκολλες, ελληνικό καφέ, αλουμινόχαρτο, σαμπουάν, στιγμιαίο καφέ, καφέ φλίτρου, κατεψυγμένα γεύματα, ψωμί τοστ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Παραπλανητικός τίτλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ......ζάχαρη.
    ΠΟΣΟ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΖΟΡΙΣΕΙ ΄ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.