Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο τραπέζι επίδομα €718 για εργαζόμενους σε εταιρείες που κλείνουν λόγω Covid-19


Το ενδεχόμενο ενεργοποίησης διάταξης που προβλέπει την καταβολή εφάπαξ επιδόματος ύψους 718 ευρώ για 45 ημέρες που θα αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω ανωτέρας βίας για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού, εξέτασαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Το έκτακτο αυτό επίδομα έχει δοθεί μετά τις καταστροφικές πλημύρες στη Μάνδρα.

Στην ευρεία σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ,ΣΕΒ, ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ) που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών, παρουσίασαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους χώρους εργασίας.

Πρόκειται για προτάσεις, που σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας ενόψει της δεύτερης δέσμης μέτρων που αναμένεται να λάβει και να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι ήδη, οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της ευέλικτης λειτουργίας των επιχειρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες τους, ενώ τα συνδικάτα ζητούν τη λήψη μέτρων για την προστασία τόσο της υγείας του προσωπικού όσο και των εργασιακών δικαιωμάτων, επικαλούμενα καταγγελίες εργαζομένων σε διάφορες περιοχές της χώρας σχετικά με την μισθοδοσία, τις άδειες και τον χρόνο εργασίας, με αφορμή την εξάπλωση της νόσου. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί και στις δύο πλευρές ένα πιθανό ενεδεχόμενο να κλείσουν για πολλές ημέρες, όλα τα σχολεία.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου -εφόσον απαιτηθεί- να εφαρμοστεί σχέδιο εκ περιτροπής απασχόλησης και στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί τέλος, ότι προωθείται σχέδιο για τρίμηνη παράταση -έως το τέλος Ιουνίου- σε συντάξεις, επιδόματα και ασφαλιστική ικανότητα δικαιούχων με αναπηρία, καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να μην λειτουργήσουν οι ειδικές επιτροπές αξιολόγησης κατ' αρχήν για δύο εβδομάδες, με την επισήμανση ότι στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας συνωστίζονται άτομα ευπαθών κατηγοριών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.