Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έβρος: Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στα σύνορα


Χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά, η οποία καθημερινά ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Σήμερα, οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να "απαντήσουν" με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι.

Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να "ξορκίσουν" το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο τελωνείο των Καστανεών.

Στις Καστανιές, οι κάτοικοι έδειχναν εξοικειωμένοι με τη διαφορετική αυτή κινητικότητα που καταγράφεται στα σύνορα καθώς η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή είναι στην καθημερινότητά τους. 

ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ Υ Π Ο Κ Ι Ν Ο Υ Μ Ε Ν Ο Υ Σ Λ Α Θ Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Σ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουλουκια μπαίνουν στα νησιά
    200 και βάλε άτομα μπαμ μπαμ σε μια νύχτα ποια σύνορα φυλάνε και ποια ετοιμότητ, τους παίρνουν φουσκωτά από Έβρο κι αντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προκειται για ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΕΣ!Παλι καλα που το πηραν χαμπαρι και ολες οι δυναμεις ασφαλειας της χωρας μας ειναι σε ετοιμοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.