Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτοί θα είναι οι συνεργάτες της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου


Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, θα ορκιστεί ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων η ανώτατη δικαστικός Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως η 13η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ήδη όπως είναι λογικό φροντίζει να στελεχώσει με δικούς της ανθρώπους τα σημαντικότερα πόστα του μεγάρου της Ηρώδου Αττικού.
Οι περισσότεροι θα προέρχονται από τον κλάδο της Δικαιοσύνης τον οποίο άλλωστε η ίδια γνωρίζει καλά.
Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναμένεται να αναλάβει ο 60χρονος πρέσβης κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.
Πρόκειται για απόφοιτο της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο που έκανε στη Γαλλία, ο οποίος το 1985 διορίστηκε ως Ακόλουθος Πρεσβείας στο διπλωματικό κλάδο του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων στο Προξενείο του Σαν Φρανσίσκο, στην Πρεσβεία Κιέβου, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη (Νέα Υόρκη), στην Πρεσβεία της Μπανγκόκ, και ως Πρέσβης στο Κίεβο και το Βουκουρέστι.
Τη θέση του διευθυντή του νομικού γραφείου αναμένεται να αναλάβει ο κ. Χρήστος Ράμμος που από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ από το 2015 έως το 2018 ήταν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εννοείται πως με τη μετακίνησή του στο πλευρό της κ. Σακελλαροπούλου θα παραιτηθεί από την ανεξάρτητη αρχή.

Στο τιμ της Προέδρου θα συγκαταλέγεται επίσης ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής που για όσους το θυμούνται είχε διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου τον Μάιο του 2012.
Το βιογραφικό του είναι ιδιαίτερα πλούσιο καθώς εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1963 ως πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 1973 έγινε εισηγητής, το 1982 σύμβουλος Επικρατείας και το 1997 αντιπρόεδρός του. Το 1999 ανήλθε στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου παρέμεινε μέχρι και το 2005. Την περίοδο 1989 – 1992 χρημάτισε δικαστής στο πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Μετά την συνταξιοδότησή του διετέλεσε πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2008), καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημοσίας Διοίκησης, πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και ad hoc δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Κρούση για συνεργασία έχει γίνει από την κ. Σακελλαροπούλου και στον πολύπειρο πρέσβη κ. Γιώργο Σαββαΐδη, ο οποίος εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1972 όπου υπηρέτησε επί 39 έτη, εκ των οποίων τα 20 σε πρεσβευτικό βαθμό, πάντοτε σε θέσεις ευθύνης.
Διετέλεσε επικεφαλής της Διεύθυνσης Τουρκίας – Κύπρου, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρέσβης της χώρας μας στην Ουάσιγκτον. Ήταν επίσης συντονιστής Πολιτικοστρατιωτικών και Επιχειρησιακών Υποθέσεων του ΥΠ.ΕΞ., αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών της χώρας μας με τις όμορες χώρες, εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της χώρας μας και ειδικός σύμβουλος σε πέντε Υπουργούς Εξωτερικών. Μετά την αφυπηρέτησή του, ανέλαβε επικεφαλής του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Εξωτερική Πολιτική και την Εθνική Άμυνα, και εκπρόσωπός της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Τέλος, στο επιτελείο της επερχόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρεθεί όπως όλα δείχνουν και ο σύμβουλος της Επικρατείας Βασίλης Ανδρουλάκης που έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Σ.τ.Ε.  Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών από το 2008, ενώ από το 2009 έως το 2016 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης (ΚΕΚ).
Έχει μετάσχει σε διάφορες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον νομικό Τύπο ενώ έχει  μάλιστα μεταφράσει από τα γαλλικά και βιβλία σχετικά με τη διοικητική επιστήμη και τη διοικητική δικαιοσύνη.

Πηγή: newsbeast.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Εθεάθη κάπου αυτή;
    Υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ακριβώς θα εκπροσωπήσει η κυρία απέναντι στα θηρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ;
      ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ

      Διαγραφή
  3. Νομίζεις....ή νομίζετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.