Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας: Μόνο με εντολή Ιατρού τίθεται σε καραντίνα εργαζόμενος


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας βλέποντας την ανησυχία τον εργαζομένων όσον αφορά τον κορονοϊό θα ήθελε να τους ενημερώσει ότι μπορεί να τεθεί σε καραντίνα ο εργαζόμενος μόνο κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης ή εντολής ιατρού και όχι αυθαιρέτως από τον εργοδότη. Τέτοιες περιπτώσεις συναντάμε όταν ο εργαζόμενος έχει ταξιδέψει σε περιοχή που έχουν εντοπιστεί αυξημένα κρούσματα της νόσου ή έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν νοσήσει από αυτή. Στην περίπτωση που τεθεί σε «καραντίνα» κατόπιν ιατρικής εντολής, οι μέρες απουσίας του δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν, ούτε να συμψηφιστούν με τις ημέρες αδείας που αυτός δικαιούται. Το σωστό είναι αυτές να θεωρηθούν ως ημέρες άδειας λόγω ασθενείας.

Όπως λοιπόν και στις κοινές περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθενείας ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει το μισθό που αναλογεί στις ημέρες απουσίας του, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση θα πάρει τον αντίστοιχο μισθό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.