Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με την Υπουργό Πολιτισμού για τον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας και τον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε εχθές ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη. Κύριο θέμα της συνομιλίας αποτέλεσε η ανάδειξη του πολιτισμού της Πέλλας και των θησαυρών της, με στόχο πρωτίστως την προστασία και δευτερευόντως την αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στην Υπουργό το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Πέλλας για ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συζήτησαν λύσεις για περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση του Χώρου, πάντα με σεβασμό και με βιώσιμο τρόπο. Η «Πρωτεύουσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» αποτελεί ένα δυνητικά ισχυρό brand name το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε σωστά, εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί οι φορείς, η εφορία αρχαιοτήτων, η τοπική αυτοδιοίκηση, το Υπουργείο. με σωστές δράσεις εξωστρέφειας. Ο Βουλευτής δήλωσε ότι «οφείλουμε να αναδείξουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Πέλλας και χαίρομαι επειδή η Υπουργός έχει ίδια γνώση και εμπειρία της περιοχής και των ευρημάτων της».
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών, του αρχαιότερου χριστιανικού ναού της πόλης, ο οποίος χτίστηκε το 1876 και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Όπως ενημέρωσε η Υπουργός, αν και η σχετική μελέτη είχε εγκριθεί από το Υπουργείο, το έργο δεν εντάχθηκε στο προηγούμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, από την προηγούμενη διοίκηση. Βούλησή της, πάντα σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα, αποτελεί η ένταξή του στο πρόγραμμα της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027, εάν δεν μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από τα αδιάθετα αυτής.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Λάκη μόνο για φωτογραφίες και δελτία τύπου είσαι από ότι φαίνεται. Ουσία μηδέν. Τζάμπα ψήφος. Κρίμα νέο παιδί, να είναι μια από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι σου ειπαν να λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι φίλε του λείπει το σθένος και το τσαγανό και κατά συνέπεια είναι απλά ένας ακόμη πολιτικός άχρωμο ς και αοσμος , βέβαια κάποιοι θα πούμε καλύτερα έτσι και να κάνει τα ρουσφέτια του αλλά ρε παιδιά νέος άνθρωπος είναι είπαμε για νέα πολιτική πραγμάτων δλδ αυτός τίποτα χάλια μαύρα.....

      Διαγραφή
  3. Βασιλειάδη συνέχισε έτσι με όρεξη και διάθεση προσφοράς, τα πικρόχολα σχόλια γνωρίζουμε πως γράφονται από ένα πρόσωπο.
    Ανέδειξε πράγματα έχεις όλο το δικαίωμα διότι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπράβο Λάκη μετά την ερώτηση που έκανες για το ΙΚΑ Σαββατοκύριακο ,όπως διάβασα στην καρατζοβα,
    είπες δεν πάω να βγω και μία φωτογραφία με την υπουργό Τουρισμού και να μεταφέρω και το διαχρονικό αίτημα του φίλο μας Στάθη Καστεριδη.
    Ετσι μπραβο Λάκη να σκαζουν οι οχτροί μας,σαν τον Ρουλη της Κρύας Βρύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.