Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εντός του 2020 αναμένεται το φυσικό αέριο στην ΈδεσσαΤο Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας ενημέρωσε η εταιρία EDIL HELLAS ATEBE για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ανακοίνωσαν ότι το φυσικό αέριο στην Έδεσσα είναι γεγονός, καθώς έχει εκδοθεί η άδεια κατασκευής του δικτύου και διανομής του φυσικού αερίου. Το έργο θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2020, ενώ ο στόχος είναι οι πρώτες συνδέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. 
Το βασικό πλάνο είναι η σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ και την έξοδο που προβλέπεται να γίνει στο Άσπρο, ενώ το εναλλακτικό πλάνο αφορά συμπιεσμένο φυσικό αέριο, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις. Από τιμολογιακής άποψης δεν υπάρχουν διαφορές, όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της εταιρίας. 
Από την εταιρία ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου στη συγκέντρωση των αιτήσεων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατό ο γεωγραφικός προσδιορισμός της ανάπτυξης του δικτύου.
Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι το χαμηλότερο κόστος έναντι του πετρελαίου, τα χαμηλά έξοδα συντήρησης, λόγω της καθαρής ενέργειας και του υψηλού βαθμού απόδοσης, ο περιβαλλοντικός χαρακτήρας, καθώς είναι ένα φιλικό καύσιμο με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και η ύπαρξη υψηλής θερμογόνου δύναμης σε συνδυασμό με την τήρηση των υψηλότερων ευρωπαϊκών στάνταρντ ασφάλειας.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε τα στελέχη της εταιρίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι υλοποιείται το όνειρο της σύνδεσης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο και σε έναν χρόνο περίπου οι πολίτες θα μπορούν να χαίρονται τις ωφέλειες του φυσικού αερίου.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Είναι τραγικό να συνδέεται η Έδεσσα με το φυσικό αέριο μέσω Άσπρου και η Σκύδρα να μένει εκτός! Αυτογκόλ κ. Ιγνατιαδου, αυτογκόλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατσε πρωτα να ερθει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.