Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας: Ζητάμε την επίλυση επτά προβλημάτων


Για τα "φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κλάδου που χρήζουν άμεσης επίλυσης" ενημερώνει πολιτικά πρόσωπα- σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής προς τον Πρωθυπουργό- ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας: 
Στη νέα επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου, η οποία απευθύνεται στους: Πρωθυπουργό κ. Κ.Μητσοτάκη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη,,Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη, Πρόεδρο ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο, Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα, Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ι.Τζαμτζή, Βουλευτές Πέλλας Γ. Καρασμάνη, Δ. Σταμενίτη, Β. Βασιλειάδη, Θ. Τζάκρη και Δήμαρχο Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου, αναφέρονται τα εξής:

Η επιστολή
"Θέμα: Προβλήματα  που χρήζουν άμεσης λύσης στον πρωτογενή  τομέα  κι ευρύτερα στον αγροτικό κόσμο.
Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,   
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να  χαιρετήσουμε τις πολύ στοχευμένες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της  πανδημίας του κορονοϊού που ταλανίζει την κοινωνία μας το τελευταίο διάστημα.
Ωστόσο, διαπιστώσαμε με μεγάλη εκπληξή και λύπη ότι στις ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται, βάσει των οποίων, ορίζονται οι επαγγελματίες που χρήζουν έκτακτης στήριξης, λείπει ο κλάδος μας και κατ ‘επέκταση όλος ο αγροτικός κόσμος, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας. Γεγονός, που ήδη αναφέραμε σε προηγούμενη επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ.Μητσοτάκη και ζητήσαμε να αποκαταστήσει αυτή την αδικία, άμεσα.
Στη συνέχεια θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κλάδου που χρήζουν επίσης, άμεσης λύσης:                                                            Πρώτον, η οριστική διευθέτηση του θέματος που αφορά το συμψηφισμό των  ασφαλιστικών εισφορών του έτους  2019.
Δεύτερον, η πλήρης εξόφληση από τον ΕΛΓΑ του 100%  των ζημιών  του έτους 2019, το  αργότερο  μέχρι τις 15  Απριλίου 2020.
Τρίτον, να τακτοποιηθεί το συντομότερο η κάλυψη του κενού της θέσης του/της επόπτη/τριας του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, για τον Δήμο Σκύδρας.
Τέταρτον, την επίλυση των εκρεμοτήτων που υπάρχουν σχετικά με τους εργάτες γης  και  τη νομιμοποίηση των τριμηνιαίων τουριστών, με χορήγηση σχετικής βίζας για εργασία. Καθώς επίσης και την απλοποίηση των διαδικασιών για μετακλητούς εργάτες.
Πέμπτον, ζητάμε ενημέρωση για τις ενέργειες του  ΕΛΓΑ  σχετικά με τον παγετό που έπληξε την Π.Ε.Πέλλας το πρωΐ της 17-03-2020 και τις  μεγάλες ζημίες που προξένησε στις καλλιέργειες.
Έκτον, θέλουμε να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας  σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με  τους  αγρότες  που  έχουν θερμοκήπια, καθώς και με τους  παραγωγούς  λαϊκών  αγορών,  που  πλέον  δεν  μπορούν να  διαθέσουν  τα  προϊόντα  τους, με αποτέλεσμα  να  μένουν  αδιάθετα  και  κατ’ επέκταση  να  είναι  τεράστια η ζημιά.
Τέλος, θα  θέλαμε να  μας αποσαφηνίσετε τις  προθέσεις σας  σχετικά  με  τις  εξαγωγές  των οπωροκηπευτικών,  μετά  και  το  κλείσιμο  των  συνόρων. Είστε  διατεθειμένοι  να  διεκδικήσετε εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης, περαιτέρω κονδύλια για να ενισχύσετε το ήδη υποβαθμισμένο αγροτικό εισόδημα και να κρατήσετε ζωντανό τον αγροτικό κλάδο;

Με  σεβασμό και εκτίμηση                            
Ο  πρόεδρος  και  το ΔΣ"  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Κάθε μέρα και μια επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας!!! Ποιοι νομίζετε ότι είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγρότη ξεκινά τι στέκεσαι και μένεις αμέτοχος!Ήρθε η ώρα σας!Άρπαξε την ευκαιρία που σου παρουσιάζετε!Κλείσε για ακόμα μια φορά τους δρόμους!Θα διευκολύνετε και την αστυνομία στα μέτρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.