Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνία Σταμενίτη με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ για την εφαρμογή της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας


Η χθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης του Δήμου Πέλλας και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα των Εσωβάλτων (Εσώβαλτα και Σταυροδρόμι) δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στους τοπικούς παραγωγούς για ενδεχόμενες ζημιές στις καλλιέργειες. Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής και υπάρχει ελπίδα το χαλάζι να περιορίστηκε στον οικισμό και όχι στις καλλιεργητικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες ωστόσο, φαίνεται ότι οι εν λόγω εκτάσεις δεν έμειναν ανεπηρέαστες. 
Η εκδήλωση του φαινομένου προκάλεσε την έντονη ανησυχία των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής σχετικά με την εφαρμογή της εναέριας αντιχαλζικής προστασίας του ΕΛΓΑ. Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης Διονύσης επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενημερωθεί αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου. Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κώλυμα από το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με το διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, το οποίο όμως ξεπεράστηκε οριστικά στις 20 Μαρτίου. 
Συνεπώς, από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το μέτρο της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας.
Όσον αφορά την άσχημη εξέλιξη στην Τοπική Κοινότητα των Εσωβάλτων, ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την άμεση καταγραφή της έκτασης της ζημιάς και την τάχιστη ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών προκειμένου, αν υπάρχουν παραγωγοί που έχουν πληγεί να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Δεδομένων βέβαια, των δύσκολων συνθηκών, στις οποίες βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. εδω Αλμωπία περιοχη Αψαλου ειχε παγωνιά τι θ γινει τελικα ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωην οριοδεικτης23 Μαρτίου 2020 στις 3:22 μ.μ.

    Τόσα χρόνια βουλευτής και δεν ξέρεις ότι το βράδυ δεν υπάρχει αντιχαλαζικη προστασία; Με ποιά διοίκηση επικοινώνησες;,με ποιόν άσχετο; άλλες φορές γράφεις το όνομα. Αν δεν ζητούσες την καταγραφή για τα αυτονόητα, δεν θα γινότανε; Κρατήστε την σοβαρότητα σας .Για λίγη δημοσιότητα μην εκτίθεστε. Ηδη συζητιέται έτσι όπως πάει και φύγει αυτός που ακούγεται, δεν θα υπάρχει εκπροσώπησή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διονύση καθόλου ζημία. Ευτυχώς.
    Για αυτό πάρε κανένα τηλέφωνο και ρώτα στα εσωβαλτα, ξέρεις εσύ το φιλαράκι .
    Θα γίνεις σαν τον βοσκό λύκος στα πρόβατα και στο τέλος δεν το πίστευε κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.