Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά


Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος την Παρασκευή σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, για παράβαση της νομοθεσίας για τη διάθεση στην αγορά και την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης και χρήσης παραποιημένων και παράνομων φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αρμοδίων υπαλλήλων του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες της Παρασκευής πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες σε δύο αποθήκες, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν:

828,8 λίτρα και 420,1 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων
3.268 λίτρα και 6.275,98 κιλά παράνομων λιπασμάτων
180 κιλά αγνώστου ταυτότητας σκευασμάτων
πλήθος ετικετών γεωργικών σκευασμάτων
πλήθος κενών συσκευασιών
πλήθος παραστατικών που σχετίζονται με την υπόθεση
ζυγαριά ακριβείας και
συσκευή σφράγισης πλαστικών συσκευασιών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τις αποθήκες διαχειρίζονταν οι δύο συλληφθέντες, Έλληνες, οι οποίοι προμηθεύονταν τα σκευάσματα από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε αγρότες στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος των σκευασμάτων καθώς και έλεγχος γνησιότητας των ετικετών και των συσκευασιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ήδη επιλαμβάνονται για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.