Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: Στηρίζουμε τον αγώνα του προσωπικού στους τομείς Υγείας


Στη δίνη της πανδημίας, αλλά και της παραπληροφόρησης που παρατηρείται, η κυβέρνηση ανακοινώνει κάθε μέρα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού που συνιστά παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς έπρεπε να περάσουν δέκα ημέρες για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο. Κι όταν μάλιστα έχει αφήσει εκτεθειμένο το δημόσιο σύστημα υγείας με την απόλυση χιλιάδων γιατρών. 
Καταρρέει λοιπόν το νεοφιλελεύθερο αφήγημα: “Ιδιωτική πρωτοβουλία, καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας”. Η κρίση αυτή αποδεικνύει πλέον πέρα από κάθε αμφισβήτηση και ιδεοληψία τη σημασία της ύπαρξης, στήριξης και περαιτέρω αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ένα δημόσιο σύστημα που σχεδιάζει, κατευθύνει και υλοποιεί το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και γι’ αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Από την άλλη η Εκκλησία “ένιψε τας χείρας της” λαμβάνοντας ημίμετρα και επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε πλέον να ανακοινώσει ότι αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών μέσω tweet…!!! Έπρεπε να συνωστιστούν και να μεταλάβουν στις εκκλησίες χιλιάδες πιστοί, να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να παρθούν σοβαρές αποφάσεις. Χθες  με μεγάλη καθυστέρηση, ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους ανακοίνωσε αυτό που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, αυτό που επέβαλε η κοινή λογική, αυτό που απαιτούσε η επιστημονική κοινότητα. Το ουσιαστικό φυσικά είναι αυτή η πολυήμερη αργοπορία, καθαρά για λόγους μικροκομματικού υπολογισμού και εσωκομματικών ισορροπιών, να μην έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη μεγάλη μάχη που δίνει η ελληνική κοινωνία ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.  
Δυστυχώς όμως για ακόμη μια φορά στη δέσμη αυτή δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τους εργαζόμενους. Η κατάσταση πλέον είναι υπερεπείγουσα. Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης αφήνουν τους εργαζόμενους στον αέρα χωρίς καμία δέσμευση για τους μισθούς τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε άδειες άνευ αποδοχών ή ακόμη και απολύονται.
Η βουλευτής Επικρατείας Έφη Αχτσιόγλου έδωσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, με σαφείς οδηγίες και οικονομική στήριξη.

Χρειάζεται σαφής ρύθμιση:
1. Ότι οι μισθοί καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση
2. Ότι δεν συμψηφίζονται οι μέρες μη εργασίας με την ετήσια άδεια του
εργαζόμενου
3. Ότι θα εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων για να διατηρήσουν 
τις θέσεις εργασίας
4. Ότι θα υπάρξει επιδότηση των εισφορών των εργαζομένων
5. Ότι θα υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των εποχιακά εργαζομένων
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να υιοθετήσει τα μέτρα για να προστατεύσει τους δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων που αγωνιούν. Το κλείσιμο της αγοράς φέρνει δυστυχώς και οικονομική καταστροφή σε πολλά νοικοκυριά. 
Ακολουθούμε όλοι με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση. Η κρίση πανδημίας θέτει τη χώρα μας, όπως και ολόκληρο τον πλανήτη, ενώπιον πρωτόγνωρων προκλήσεων. 
Ο #ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την άμεση σημαντική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, αλλά και την άμεση προκήρυξη 4000 μόνιμων θέσεων. Απόλυτος σεβασμός και ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, στους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία. Εμείς #menoumespiti για να καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και αποτελεσματικά για την υγεία όλων μας. 

Από το γραφείο τύπου 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.