Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινάει η πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ


Σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσει η πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ. Η υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον ίδιο (ΕΡΤ), ενδεχομένως η διάθεση τους να ξεκινήσει και από το ερχόμενο Σάββατο…

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι ήδη σε επικοινωνία με το Πρακτορείο, προκειμένου να συνεργαστούν για την υλοποίηση της απόφασης… Η οποία σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Ανάπτυξης (στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ) αφορά και στα μίνι μάρκετ.

Να σημειωθεί ότι γίνεται προσπάθεια (και από την πλευρά του υπουργείου) το μέτρο να μην είναι προσωρινό, και να παραμείνει σε ισχύ η πώληση δηλαδή των εφημερίδων από τα σούπερ μάρκετ και μετά το τέλος της κρίσης.

Τέλος τονίζεται ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που δεν θα συμμορφωθούν και ανέρχονται απο 1.000 ευρώ εως 100.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση (με τη βαρύτητα της παράβασης). Αρμόδια αρχή για τις καταγγελίες και τη διαπίστωση παραβάσεων, αλλά και την επιβολή προστίμων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.