Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία στα σχολεία της Πέλλας


Ξεκινάει την Τρίτη η εξ αποστάσεως διδασκαλία, από τα σχολεία της Πέλλας. 
Όπως μας ενημερώνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θωμάς Μπαχαράκης, "η αρχή γίνεται με τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα της Γ'  τάξης των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ".


 Στο μεταξύ τις οδηγίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προς τους Διευθυντές των σχολείων και του εκπαιδευτικούς παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το esos.
Η Νίκη Κεραμέως μπαίνει από σήμερα στη “μάχη”  για την υλοποίηση  ενός πρωτοποριακού εγχειρήματος, που υλοποιήθηκε σε χρόνο "αστραπή" για τα ελληνικά δεδομένα, με στόχο για όσο διάστημα βρίσκονται κλειστά τα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές να διατηρήσουν την διδακτική επαφή έστω και εξ αποστάσεως.
Οι οδηγίες αφορούν το Λύκειο και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά σχολεία της χώρας.


Το υπουργείο εξειδικεύει τις δύο αυτές κατηγορίες:
• Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.
• Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).
Η υπουργός Παιδείας διερευνά και άλλες μεθόδους και εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη βέλτιστη παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας στους μαθητές.
Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης, καθώς και την εμπειρία από την επιτυχή εφαρμογή τους – για ανάλογο σκοπό και σε αντίστοιχη κλίμακα – σε άλλες χώρες.

Οι οδηγίες προς τους Διευθυντές
Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το υπουργείο θα διαθέσει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους.
Η πιλοτική εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί από αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου για τη Γ ́ Λυκείου, που έχει προτεραιοποιηθεί λόγω των επερχόμενων Πανελλαδικών Εξετάσεων και θα ακολουθήσουν οι λοιπές τάξεις.
Στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η συνέχιση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.
Επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα, έτσι ώστε να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της. Για το λόγο αυτό οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα διαμορφώνουν το πρόγραμμα για κάθε σχολική τάξη.

Πηγή: esos.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.