Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μια οφειλόμενη δημοσιογραφική απάντηση


Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε «συναδελφικά μαχαιρώματα», ιδίως όταν αυτά προέρχονται από προσωπική πικρία. Όμως σε όλα υπάρχουν όρια. Δεν έχουμε δώσει ποτέ τόσα χρόνια το δικαίωμα σε κανέναν και σε καμία να μας «κατηγορήσει» για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Αν, όπως οφείλει ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος, έμπαινε ο-η «συνάδελφος» στον κόπο και στην διαδικασία να κάνει πρωτογενές ρεπορτάζ (σπάνιος έως άγνωστος όρος για κάποιους) θα ανακάλυπτε ότι η είδηση για «ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό στο νοσοκομείο Γιαννιτσών» που δημοσιεύσαμε, ήταν πέρα για πέρα αληθινή και διασταυρωμένη από πολλές πλευρές, τόσο από στελέχη όσο και από την Διοίκηση του νοσοκομείου! Όπως επίσης αληθινή και διασταυρωμένη ήταν η είδηση ότι το περιστατικό απομονώθηκε στο νοσοκομείο, λήφθησαν αμέσως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και το δείγμα που εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ ήταν αρνητικό.
Είναι άγνωστο σε μας για ποιο λόγο (ίσως από κακώς εννοούμενο δημοσιογραφικό ανταγωνισμό και σίγουρα με αντιεπαγγελματικό και αντισυναδελφικό τρόπο) γράφτηκε σε τοπικό σάιτ ότι ο αν. Διοικητής του νοσοκομείου Γιαννιτσών ανέφερε πως… δεν υπήρξε ούτε καν υποψία κρούσματος. Αν βέβαια το έπραξε, δεδομένου ότι σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το διέψευσε.
Είναι προφανές ότι η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών για το επίμαχο θέμα, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. 
Σε κάθε  περίπτωση πάντως επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.
Δεν επιτρέψαμε ποτέ -και δεν θα επιτρέψουμε φυσικά ούτε τώρα- σε κανέναν και σε καμία να «παίζει» με την επαγγελματική ευσυνειδησία και ακεραιότητά μας!

Από την σύνταξη της Η.Ε. karatzova.com

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Είναι γνωστή η πάγια τακτική της να ειρωνεύεται και να απαξιώνει τους συναδέρφους της. Σε πολλές περιπτώσεις βάζει και λίγο αλατάκι στα ρεπορταζζζζ για να λάβει κανένα λαϊκό παραπάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.