Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η βιβλιοπαρουσίαση του Θωμά Κοροβίνη στην Έδεσσα (φωτο)


«Η τελευταία ώρα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, Ολίγη μπέσα Ωρέ Μπράτιμε!»

Το νέο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Η τελευταία ώρα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, Ολίγη μπέσα Ωρέ Μπράτιμε!» (εκδ. Άγρα, 2019), παρουσίασε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στο Παρθεναγωγείο στην Έδεσσα.
Για το βιβλίο και το έργο του Θωμά Κοροβίνη μίλησε ο Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής και η Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας.
Ο Θωμάς Κοροβίνης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του.
Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου (κιθάρα, φωνή) και ο Σταύρος Γκέρτζας (μπουζούκι) ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο «τραγούδια της φυλακής» και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Ο Θωμάς Κοροβίνης μελέτησε ενδελεχώς την προσωπικότητα και την εποχή της δράσης και του κατατρεγμού του Οδυσσέα Ανδρούτσου, ενός από τους κορυφαίους στρατηγούς της Παλιγγενεσίας. Ο συγγραφέας, εμπνευσμένος από την πιο συγκλονιστική εποχή του βίου του, τον παρουσιάζει σε μια φανταστική δημόσια εξομολόγηση, την τελευταία ώρα της ζωής του, στη φυλακή της Ακρόπολης. Όπως ο ίδιος ο Θωμάς Κοροβίνης είπε: «Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν οξυδερκής, με καλλιεργημένη σκέψη.. ήταν μια υψηλή στρατηγική και διπλωματική διάνοια. Γνώριζε τέσσερις γλώσσες... Φυσικά είχε θετικά αλλά και αρνητικά γνωρίσματα, όπως όλοι οι άνθρωποι..»
Ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς Θοδωρή Παπαϊωάννου και Σταύρο Γκέρτζα για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΔΕ) του Δήμου Έδεσσας για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και όλους και όλες που παρευρέθηκαν στην πολύ ξεχωριστή εκδήλωση.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.