Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσσαλονίκη: Έστειλε προσωπικές φωτογραφίες στον φίλο της κι εκείνος στους συμμαθητές της


Με θεραπευτικά μέτρα τιμώρησε Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης δύο έφηβους, επειδή κατείχαν και διακίνησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής προσωπικές φωτογραφίες κοπέλας που δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της.

Συνεδριάζοντας κεκλεισμένων των θυρών το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα τους, το μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους- για διάστημα ενός έτους- σε Επιμελητή Ανηλίκων.

Η σε βάρος τους αποδιδόμενη πράξη τελέστηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν ήταν μαθητές της τρίτης τάξης του γυμνασίου. Ένα από τα δύο αγόρια διατηρούσε εκείνη την εποχή σχέση με την κοπέλα, η οποία, ικανοποιώντας επιθυμία του τότε φίλου της, δέχθηκε να στείλει στο κινητό του κάποιες προσωπικές της φωτογραφίες.

Κατά τη δικογραφία, εκείνος προώθησε -εν αγνοία του θύματος- το επίμαχο υλικό (χαρακτηριζόμενο στο κατηγορητήριο ως υλικό «παιδικής πορνογραφίας») στον συγκατηγορούμενο φίλο του και αυτός με τη σειρά του σε συμμαθητές τους. Το επόμενο διάστημα η κοπέλα βρέθηκε αντιμέτωπη με υπονοούμενα και περιπαικτικά σχόλια συμμαθητών της, οπότε συνειδητοποίησε ότι οι φωτογραφίες της είχαν κυκλοφορήσει στο σχολείο. Από τα έγγραφα της δικογραφίας προκύπτει ότι η ανήλικη ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σκεφτόταν ακόμη και να κάνει κακό στον εαυτό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.