Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λ. Βασιλειάδης: Δίκαιο το αίτημα έκτακτης οικονομικής στήριξης σε δικηγόρους


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με αναφορά του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση ζητά από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των δικηγόρων και των στελεχών δικηγορικών εταιρειών για ένταξή τους στα έκτακτα μέτρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά την με Α.Π. 53 από 19-03-2020 επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην οποία αναφέρεται ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν παύση λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρα από τις 13 Μαρτίου, έχει ως συνέπεια την αναστολή κάθε άσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία αποκόμισης εισοδήματος και κινδυνεύουν να βρεθούν σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών των υποχρεώσεών τους, αλλά και απόκτησης των αναγκαίων προς βιοπορισμό. Ο ΔΣΓ επικαλείται και επιστολή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προς τους Υπουργούς, με την οποία ζητεί να συμπεριληφθούν και οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρίες στους πληττόμενους κλάδους.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η πανδημία αποτελεί μια πρωτόγνωρη για όλους κρίση. Οι επιπτώσεις της θα είναι σημαντικές και θα αγγίξουν κάθε μία και κάθε έναν από εμάς. Είναι πραγματικά αισιόδοξο ότι η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε γρήγορα και μαζικά για την αντιμετώπιση τόσο της ίδιας της πανδημίας όσο και των επιπτώσεων που θα έχει, βραχυχρόνια αλλά και μακροπρόθεσμα, στην οικονομία. Πιστή στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζει τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία, τη δύσκολη αυτή ώρα. Συνεπώς, στηρίζουμε και το δίκαιο αίτημα των δικηγόρων για συμπερίληψή τους στα μέτρα ανακούφισης των επιπτώσεων της κρίσης αυτής και είμαι σίγουρος πως η Κυβέρνηση δεν θα αργήσει να εξαγγείλει σχετικές ρυθμίσεις».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Όλοι δικαιούται εκτός από τους αγρότες που καταστρέφονται κουβέντα για τους αγρότες κτηνοτρόφους δεν λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος πια τι άλλο θα πείς άνθρωπε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eνας κλαδος ο οποιος ζει,συντηρηται παρασιτικα εις βαρους του κρατους της ,κοινωνιας πληττεται! Και θελει βοηθεια ! Οταν επι μια δεκαετια μαστιζεται ολη η ελληνικη κοινωνια, απο την κριση, την ανεργια, οι δικηγοροι, συμβολαιογραφοι δεν κατεβασαν τον πηχι των αμοιβων τους. Τωρα Λακη που θα γινεις δικηγορως με σπουδες νομικης εξ αποστασεως τους καταλαβαινεις ποσο δικαιο εχουν ,οι καημενοι οι δικηγοροι ! στις επομενες εκλογες ,αν βγαλετε τετραετια,... και φας μαυρο να καταλαβεις ποσο δικαιο εχουμε κι εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ άκυρη δήλωση.Δηλαδή οι λογιστές που δουλεύουν νυχθημερόν χωριό απολαβές για να εφαρμόσουν τα μέτρα της κυβέρνησης σου,τί πρέπει να πάρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα για το συμφέρον..οι αγρότες γραμμένους τους έχετε..όλοι να πάρουν εκτός από αυτούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι για την σκούφια σου νιαζεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάκη ,είσαι βουλευτης,πως σε ξέφυγε, έπρεπε να ξέρεις ότι οι δικηγόροι συμπεριλαμβανονται στα μέτρα. Γιατι αυτή η Γκάφα. Δεν ειδες χθες την συνεντευξη; Δεν διάβασες χθες τις ανακοινωσεις; Δεν πειράζει την άλλη φορά πιο προσεκτικός. Πάντα μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι δικηγόροι εντάχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα μέτρα μέχρι και χθες ήταν στον αέρα, ταδε εφη υπουργός Τσιάρας σήμερα το μεσημέρι σε εκπομπή στον Αντ1. Μπράβο Λάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λάκη μου να παρακολουθείς καλά τα θέματα,για να μην λένε ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Απανωτά λάθη γιατί; τι την ήθελες αυτήν την αναφορά με τούς δικηγόρους καθυστερημένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.