Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Ευνοϊκά μέτρα για επιπλέον επιχειρήσεις της Πέλλας


Σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπογράφηκαν από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολό Βεσυρόπουλο και έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ειδικότερα, η διεύρυνση αφορά τις επιχειρήσεις που εμφανίζονται ως δευτερεύουσα επαγγελματική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη και των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα της κυρίας δραστηριότητας, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018. 


Συγκεκριμένα  η διάταξη αναφέρει:  Στην παράγραφο 1, μετά τη λέξη πίνακα, προστίθεται η φράση «ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20/3/2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/3/2020».

Αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ . Βεσυρόπουλο στις 26 Μαρτίου 2020, ζητώντας την ένταξη των επιχειρήσεων που έχουν ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας, όμως πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. 
Η απόφαση αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς, όπως αναφέρει και στην επιστολή του ο Βουλευτής, σε περιοχές όπως το Λουτράκι Αλμωπίας ή ο Άγιος Αθανάσιος Έδεσσας του Νομού Πέλλας, οι βασικές επαγγελματικές δραστηριότητες των κατοίκων είναι η γεωργία και τα τουριστικά καταλύματα, αφού πρόκειται για αγροτικές περιοχές, οι οποίες στο πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκαν ως τουριστικοί προορισμοί, κυρίως λόγω του πλούσιου φυσικού τους περιβάλλοντος (ορεινός όγκος, χιονοδρομικό, ιαματικά λουτρά). Αντίστοιχα και στα αστικά κέντρα του Νομού Πέλλας, όπου εντοπίζεται το φαινόμενο πολλοί κάτοικοι να διατηρούν επιχειρήσεις δευτερεύουσας δραστηριότητας. 
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στήριξη του ελληνικού λαού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.