Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζήτημα επιβίωσης θέτουν οι δενδροκαλλιεργητές της Πέλλας


Επιστολή με αιτήματα για την επιβίωση των δενδροκαλλιεργητών έστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ο Σύνδεσμος Εκπροσώπησης  Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Πέλλας.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και στους βουλευτές των ΠΕ Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης, ο ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας ζητά να γίνει δεκτό το αίτημα των δενδροκαλλιεργητών που "δεν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές και έχουν να λάβουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ να τους δοθεί η δυνατότητα για πρώτη φορά, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που βιώνει η χώρα, να κρατηθεί το ποσό που χρωστάει στον ασφαλιστικό φορέα από την αποζημίωση που έχει να λάβει". Παράλληλα, ζητούν "να χορηγηθεί η καταβολή όλου του ποσού της αποζημίωσης (το 100%)".

Αναλυτικά η επιτολή του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας έχει ως εξής:

 Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Μάκη Βορίδη
Νομού Πέλλας
Κοινοποιούμενη προς :
Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα
Τους βουλευτές Ν. Πέλλας
Ν. Ημαθίας
Ν. Κοζάνης
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Καλλίπολη 19-3-2020
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας υπογραμμίσουμε για ακόμη μία φορά ,ότι το εισόδημα των παραγωγών του τομέα της δενδροκαλλιέργειας, στην περιοχή μας έχει καταρρεύσει κατά το έτος 2019 λόγω των σφοδρών χαλαζοπτώσεων , γεγονός που κι εσείς αναγνωρίσατε και προχωρήσατε στην μερική του ενίσχυση χορηγώντας de minimis. Και είναι επίσης γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των δενδροκαλλιεργητών δεν έχει καταβάλει τις απαιτούμενες εισφορές προς τον ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί.
Γνωρίζοντας αυτήν την αδυναμία καταβολής, πολύ σωστά πράξατε ως κυβέρνηση σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΕΛΓΑ και ανακοινώσατε παράταση της πληρωμής των
εισφορών έως τις 31-5-2020.
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ούτε μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία παράτασης θα μπορέσουν οι δενδροκαλλιεργητές να ανταποκριθούν, λόγω του ότι ήδη βρίσκονται στην μέση της σεζόν προετοιμασίας της παραγωγής του 2020, καταβάλλοντας τα μέχρι σήμερα απαιτούμενα καλλιεργητικά έξοδα , τα οποία είναι υψηλά όπως κλάδεμα ,φυτοφάρμακα, λιπάσματα, θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε τις εξής προτάσεις :
α) Οι δενδροκαλλιεργητές που δεν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές και έχουν να λάβουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ να τους δοθεί η δυνατότητα για πρώτη φορά, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που βιώνει η χώρα, να κρατηθεί το ποσό που χρωστάει στον ασφαλιστικό φορέα από την αποζημίωση που έχει να λάβει.
β) Να χορηγηθεί η καταβολή όλου του ποσού της αποζημίωσης (το 100%) Θεωρώντας ότι τα παραπάνω αιτήματα μας δεν είναι παράλογα αλλά εύλογα και δίκαια, ζητάμε την άμεση υλοποίησή τους, ώστε να μπορέσουν οι δενδροκαλλιεργητές να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην νέα καλλιεργητική περίοδο.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας
Μηνάς Νικόλαος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ΤΟ ΑΛΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ19 Μαρτίου 2020 στις 3:47 μ.μ.

    Η καλύτερη παρέμβαση πού έχετε βγάλει από τότε πού υπάρχετε, μπράβο, τα σχόλια που φτάνουν στα αυτιά μού τα καλύτερα,σε αντίθεση με τούς βουλευτές πού είναι κατώτεροι των περιστάσεων, λόγω αντιζηλειας, δεν στήριξαν την τροπολογία και επειδή είμαι δίκαιος σε ό,τι λέω μέχρι τώρα ,εξαιρώ την κυρία Τζάκρη η οποία κατάλαβε την αναγκαιότητα της.Μπραβο σας και πάλι μπράβο σας.Πάντα από μένα θα ακούτε την αλήθεια ,δεν χαρίζουμε σε κανέναν.Συυνεχιστε έτσι ,λιτά και κατανοητά και με σοβαρότητα στην επιχειρηματολογία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε αλάνι με τη τροπολογία, ο βουλευτής της τροπολογίας που είναι εξαφανισμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. almopia εκανε παγετό παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νας σας λιώσουν θέλω ..εσείς τους ψηφίσατε να δούμε τι θα σας κάνουν..μουγκα όλοι σας ο καθένας σας έχει την ευθύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς που φτυσαμε αίμα και πληρώσαμε ελγά και ασφαλιστικά είμαστε κορόιδα.κυριοι.εαν γίνει αυτό θα γίνει μεγάλο θέμα .για να πάρετε ψήφους δεν θα την πληρώσουμε εμείς που είμαστε συνεπεισ.αντε μην το ξεφτυλιζεστε όλα έχουν ένα όριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 54 στρεμματα ολα χτυπημενα 20 τονους χυμο συμπηρηνα παραδομενα.Ξερεις εσυ πως περασα εγω τον χειμωνα? Υπογραφη:Ενας ξεφτιλισμενος.

      Διαγραφή
    2. Ξεφτιλισμενε, εσείς τους βγάλατε κυβέρνηση. Θα σας φτύνουν δίχως αύριο ο Βοριδης και η παρέα.

      Διαγραφή
    3. Εσενα σε βλεπω για σφυριζα η' μηπως κανω λαθος?.Σφυριζοτρολακη.

      Διαγραφή
  6. 12 στρεμματα συμπηρυνα χτυπημενα απο το χαλαζι....πηρα 4 τονους καλο και 10 χυμο.(περιοχη αμπελειων στο επικεντρο του χαλαζιου της 18ης απριλιου) και μου βαλανε 508 ευρω αποζημειωση.Σε ευχαριστω πολυ κοπελια....απο το θεο να το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο φίλος έχει δίκιο όταν πληρώνεις παίρνεις αποζημίωση από θεομηνία και εγώ έχασα την παραγωγή μου αλλά την είχα δηλώσει και αποζημιώθηκαν έκανα τα κουμάντα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.