Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας και του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας στο κατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας



Επίσκεψη στον οργανισμό των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Βέροιας  πραγματοποίησε, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας: τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πασάκη, τον Ταμία Γιάννη Χριστοφορίδη, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου Νικόλαο Χατζηνικολάου. Συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Σταματέλλος κι ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεμιστοκλής  Κρητίδης.
     Στη σύσκεψη που ακολούθησε με την Προϊσταμένη  ΕΛ.Γ.Α. Μαρία Παππά, την  Τμηματάρχη Εκτιμήσεων Βασιλική Παπαδοπούλου και την Προϊσταμένη των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε. πρώην Π.Σ.Ε.Α.) Ουρανία Κοδόση τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αγρότες, όπως:
οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις των αγροτών από τις περσινές ζημιές, καθώς έχουν πληρώσει οι αγρότες μας τα καλλιεργητικά έξοδα, (να σημειωθεί ότι κάποια χωριά του Δήμου μας θα πληρωθούν παραμονές Πάσχα),
η εξεύρεση τρόπου αποζημίωσης της ακαρπίας των ακτινιδίων κι άλλων καλλιεργειών έτους 2018 και της ακαρπίας αχλαδιών «κρυστάλια» κι άλλων ποικιλιών έτους 2019,(υπενθυμίζεται ότι για τα ζητήματα αυτά ο Δήμος Σκύδρας είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον ΕΛ.Γ.Α. και έστειλε σχετικό έγγραφο σ΄όλους τους αρμοδίους), 
η άμεση κάλυψη της κενής θέσης υπαλλήλου ΕΛ.Γ.Α. (επόπτης ή επόπτρια) που είναι επιφορτισμένος με τα θέματα του Νομού Πέλλας, 
το γενικότερο ζήτημα της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α. για την επέκταση της κάλυψης των ζημιών από τις κλιματικές αλλαγές, 
η συντόμευση των διαδικασιών εκτιμήσεων κι αποζημιώσεων κ.α.
   Από την πλευρά του ΕΛ.Γ.Α. ειπώθηκε ότι όσον αφορά την κάλυψη της κενής υπαλληλικής θέσης που αφορά θέματα της Πέλλας θα κινηθούν άμεσα οι ανάλογες διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης κι ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την προώθηση προτάσεων και λύσεων και στ΄άλλα θέματα.
   Συνισταμένη της σύσκεψης ήταν η κοινή απόφαση για συχνότερη επικοινωνία και συνεργασία ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους αγρότες μας και την αγροτική οικονομία, την οποία πρέπει όλοι και με κάθε τρόπο να στηρίζουμε διότι αποτελεί τη βάση της οικονομίας και της ανάπτυξης του Δήμου και της Χώρας μας. 
   Να σημειωθεί ότι εκεί συναντήθηκαν και συζήτησαν με το Προεδρείο του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Σ.Ε.Α.Σ.) Πέλλας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία και Κύριοι: Σε λάθος πόρτα πήγατε! Στους βουλευτές του Νομού μας να πηγαίνατε.Και να απαιτήσετε να γίνουν δεκτά :1.Όλα τα παραπάνω δίκαια αιτήματα των αγροτών του ΝΟΜΟΥ μας.2.Κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης μόνο στον ΕΛΓΑ.3.Την ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ηγεσίας στο υποκατάστημα Βεροίας όλων των εμπλεκομένων και του υπευθύνου της Αλμωπίας. Μη τους φοβόσαστε !Εμείς πληρώνουμε τους μισθούς όλων!Απλά πράγματα. ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Θ Η Κ Α Τ Ε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγά ρε χουβαρντά εσύ που πληρώνεις τους μισθούς μας . πλήρωσε πρώτα κανένα φόρο στο κράτος και μετά μίλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ola ginonte gia to soou tis dimarxou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.