Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διπλή πληρωμή και καταβολή όλου του ποσού από τον ΕΛΓΑ ζητά ο Διονύσης Σταμενίτης


Την πρόταση για διπλή πληρωμή από τον ΕΛΓΑ μέχρι τις αρχές Απριλίου και την καταβολή όλου του ποσού των αποζημιώσεων, και όχι μόνο του 65%, κατέθεσε με επιστολή του τόσο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μάκη όσο και προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης. Μάλιστα ο κ. Σταμενίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι λόγοι που καθιστούν αυτήν την απόφαση απαραίτητη.
Λόγω της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται από την Πολιτεία, ο Βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα για ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην επόμενη περίοδο που, κατά γενική ομολογία, προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολή. 
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Βουλευτής: «Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που βρισκόμαστε υπό την απειλή της ίδιας της ζωής, με τεράστιες αναταράξεις στην οικονομία αλλά και στην καθημερινότητας μας, οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης να μεριμνήσουμε για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ο «αόρατος» αυτός εχθρός δυστυχώς, δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προχώρησαν άμεσα, και γρηγορότερα από τις υπόλοιπες χώρες, στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που πρωτίστως θα θωρακίσουν και θα προστατέψουν την υγεία των πολιτών και σε δεύτερο βαθμό θα εγγυηθούν την ομαλή  διεξαγωγή όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Στα πλαίσια αυτά, πρέπει να δράσουμε έγκαιρά και στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα ώστε οι παραγωγοί μας να ενισχυθούν, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά το επόμενο διάστημα και το σημαντικότερο να είναι σε θέση να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία. Γνωρίζουμε πολύ καλά, και από την ιστορία, ότι σε δύσκολές περιόδους, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής δραστηριότητας». 
Δεδομένων των επειγουσών συνθηκών που βιώνουμε, ο κ. Σταμνείτης ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης των παραγωγών με πρώτο βήμα την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ειδικότερα η πρόταση συνοψίζεται στα εξής σημεία: 

1. Τη διενέργεια δύο πληρωμών μέχρι το Πάσχα, σε περίπτωση που οι εκτιμητές-γεωπόνοι, δεν προλάβουν να καταχωρήσουν στο σύστημα όλα τα πορίσματα των ζημιών που απομένουν ως την ημερομηνία που έχει οριστεί η επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ. Σε περίπτωση βέβαια, που ο όγκος των πορισμάτων περάσει στο σύστημα στην ώρα του τότε δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερη πληρωμή. 
2. Καταβολή όλου του ποσού (100%) της αποζημίωσης και όχι μόνο του 65%. Για τις πληρωμές που έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες να καταβληθεί το υπόλοιπο 35%.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Ο ελγα ειναι κατα 10 εκ.κερδοφορος απο εισφορες που πληρωνουν οι ιδιοι οι αγροτες εσεις γιατι δινεται το 65% τωρα και τα υπολοιπα τα χριστουγεννα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασε ο βουλευτής ότι είναι κυβερνητικός δεν ρωτάμε ούτε ζητάμε για τα σάιτ και για το θεαθεινε...το κάνουμε πράξη και το ανακοινώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από προτάσεις και ερωτήσεις χορτάσαμε πια σας βαρέθηκαμε ο κόσμος καταστρέφετε εσείς το βιολί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία αλλά μόνο λόγια..... Πες και γα τα πσεα..... Πολιτική σχεδίαση έκτακτης ανάγκης.... Περιμένω από το 2016,"τα πορίσματα η επιχείρηση πατωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατωσαμε δώστε και καμιά α αποζημίωση.... Περί. Ενώ πσεα το 2016.. Πολιτική σχεδίαση έκτακτης ανάγκης;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμεις δε θα παμε απο κορονοϊο !!Απο ασιτια θα παμε !!!Δε ξερω να φτιαχνω και μπομποτα !!Αρε κατοχη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ρωτάμε ούτε προτείνουμε το κάνουμε πράξη αυτό σημαίνει είσαι κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά να τα λες στους σανοφαγους σου.Ποιον νομίζεις μπορεί να εξαπατάς;Μίλησες στο τηλέφωνο στον υπουργό και μετά του έστειλες γραμμα. Αφού μίλησες πες μας τι σου είπε ο υπουργός; Απλά πράγματα. Θα δώσει το 100%, Ναι η Όχι; Το άλλο για διπλή πληρωμή εξυπακούεται αν υπάρξει δεύτερο κύμα πάντα πληρώνουν πριν το Πάσχα.Αφου μίλησες ,γιατί δεν του είπες τα χαλαζια του Ιουλίου να πληρωθούν πρίν το Πάσχα; Αφου νοιάζεσαι και οπως λες αποτελούμε την ραχοκαλια γιατί δεν κάνεις αναφορά ούτε στην επιστολή σου για αυτο; Εσύ όμως θα τσεπωσεις την παχυλη σου μισθαρα το Πάσχα .Αυτές τις παπαριες και τις φανφάρες στους μπουταλαδες .Φτάνει ΠΙΑ η κοροϊδία λες και είμαστε βλάκες και εσείς ξύπνιοι.ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ,να περάσει ξεχείλισε η αγανάκτηση.Ελεος ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διονυση μου στα λεγα.
    Δωστε στον αγροτη οτι δικαιουτε.
    Και πρεπει να ντρεπεστε κιολας.
    Δεν τα χρειαζομαστε για την επομενη περιοδο μα για την προηγουμενη,για να ΖΗΣΟΥΜΕ. εχουμε γεμισει "βερεσεδια" τους παντες( και καλα να ειναι οι ανθρωποι που μας δινουν) και περιμενουμε την αποζημειωση για να πληρωσουμε την επιβιωση της προηγουμενης σεζον,και οχι τα φαρμακα και εργατικα της επομενης.
    Δωστε στον αγροτη Διονυση.
    Θα το χασετε το παιχνιδι φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διονυση κατα τα φαινομενα και τα λεγομενα του κοσμου εισαι εντελως ΑΣΧΕΤΟΣ με το αγροτικο κομματι (οχι οτι στα αλλα πετας, αλλα λεμε τωρα). Γι αυτο το καλυτερο ειναι να ζαρωσεις γιατι μονο ερωτησεις και δελτια τυπου εισαι χωρις ουσια και κυριως χωρις αποτελεσμα. Ασε να ασχοληθουν αλλοι που ξερουν το αντικειμενο και μπορουν να κανουν κατι καλο, γιατι εσυ ισως το μπερδευεις το πραγμα και κολλαει η δουλεια... Ασχολεισαι με ολα και για ολα και στο πηλικον μηδεν.
    Ελπιζω να καταλαβες και να κανεις στην μπαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΣΤΩ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΟΣΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΚΑΗΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΟ έχω πει και από κοντά, και στο εχω γράψει εδώ στην καρατζοβα, όταν πας κόντρα στο εμπάργκο δεν κάνεις κακό σ'αυτόν που μόλις ακούς το όνομα του βγαζεις αφρούς από το γινάτι .Πάλι έκανες σε βάρος μας την χοντρή μ@ λ#κ! @ να μην στηρίξεις τον συμψηφισμό, ενώ ξέρεις ότι πολλοί είμαστε πού δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις εισφορές και μας στέλνεις σε τοκογλύφους να δανειστούμε.
    Όλα αυτά πού γράφεις είναι χιλιοειπωμένα και το χειρότερο έπεσες σε λούμπα, οταν μιλάς με τον υπουργό λες τις σου απαντήσε και δεν στέλνεις επιστολή.
    Για να εξιλεωθείς ζήτησε τον συμψηφισμό. Να ξέρεις την άλλη φορά δεν θα υπάρχει το μπερεκετι του 19, θα ψάχνεις την ψήφο με το μακαρόνι,έχουν βγει νέα ταλέντα ,θα ψάχνεσαι και να θυμάσαι αυτό το γινάτι βγάζει μάτι.Εγω προσωπικά σε έχω βγάλει κόκκινη κάρτα από το Σεπτέμβριο, για το γνωστό θέμα που ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.