Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΥΣΕΑ: Στο μέγιστο επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της χώρας


"Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της.

Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως "τα συγκεντρωμένα άτομα επιχειρούν διά της βίας να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά έχει καταστεί σαφές, με κάθε τρόπο ότι δεν επιτρέπεται καμία απολύτως διέλευση".

Και συνέχισε: "Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαρακτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις. Υπό τις συνθήκες αυτές, η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης. Η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της".

Για τους λόγους αυτούς, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

2. Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

3. Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

4. Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ν.Αρμένης

Στον Έβρο την Τρίτη ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με αναρτήσεις του στο Twitter ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού είναι οι εξής:

1. "Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη"

2. "Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της.
    ΟΤΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    οργανωμένη και συντονισμένη.....ΑΝΤΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΙΟΛΑΣ

    μετακινήσεις πληθυσμώ......ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟ , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΠΑΡΑ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ.
    ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΝ ΕΚΝΑΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
    ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΝΑΖΕΥΤΑ.
    ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΛΑΘΡΟΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ..........;
    ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΙΣΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ
    .ΜΗΠΩΣ ΟΛΟ ΤΟΥ Η ΦΑΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.