Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για την προστασία των μελισσών και επικονιαστών στην ΠΕ Πέλλας


Η προστασία των μελισσών και υπολοίπων επικονιαστών είναι ζωτικής σημασίας για τις αγροτικές καλλιέργειες και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση. Παράλληλα, το μέλι αποτελεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, απαραίτητο για την καλή υγεία των ανθρώπων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δραστηριοποιούνται πολλοί μελισσοκόμοι οι οποίοι παράγουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες μελιού, με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία, με κύριο και συμπληρωματικό εισόδημα. 

Ενόψει της εαρινής καλλιεργητικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής απευθύνει έκκληση προς όλους τους καλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να συνεργαστούν για την προστασία των μελισσών και υπολοίπων επικονιαστών από τους ψεκασμούς με φυτοφάρμακα κατά τη περίοδο της ανθοφορίας. Είναι γνωστό ότι καλλιέργειες όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, κεράσια, μήλα, αμύγδαλα, ακτινίδια, δαμάσκηνα, αχλάδια, ηλίανθος, ελαιοκράμβη κ.α, έχουν μεγάλη ανάγκη για επικονίαση από έντομα, ώστε να επιτύχουν υψηλές αποδόσεις και άριστη ποιότητα καρπών.

Οι παραγωγοί είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι η εφαρμογή των φυτοφαρμάκων (ψεκασμοί) την περίοδο της ανθοφορίας θα  πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, αργά το απόγευμα, όταν δεν πετούν οι μέλισσες, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του κάθε φυτοφαρμάκου καθώς, εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, υπάρχει ο κίνδυνος της απώλειας της παραγωγής λόγω ατελούς καρπόδεσης, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής καταλήγει στη δήλωσή του: «Να προστατέψουμε τον καλύτερο φίλο του αγρότη που είναι η μέλισσα και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας και στα παιδιά μας ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης: το μέλι». 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Περιμένουμε έργα και όχι ευχολόγια. Μια μας προτείνει να πλένουμε τα χέρια μας .την άλλη να μην πετάμε σκουπίδια στους δρόμους. Τώρα να προσέχουμε τις μέλισσες... Τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου έλεος πια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έλεος πια με αυτές τισ μέλισσες όπου υπάρχει ξέφωτο στήνουν τα μελλισια επιτελουσ κάντε κάτι έχουν καταλάβει όλα τα ξέφωτα στους λόφους γύρο από την Έδεσσα.αρχισαν τώρα να φτάσουν του χώρους γύρο από τα μελλισια τους αισχοσ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχεις απόλυτο δίκιο δεν μπορούμε να περπατήσουμε πάνω από την Έδεσσα κάντε κάτι.και στο κάτω κάτω εμείς τους δημόσιους χώρους τους νοικιάζουμε ακούτε κύριε Τζάκρη μεριμνηστε επί του θέματος παρακαλω

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.