Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρνήθηκε η κυβέρνηση να δει τους νοσοκομειακούς γιατρούς – Τους «μαχητές της πρώτης γραμμής»


Μπορεί ο πρωθυπουργός και διάφοροι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης να αναφέρονται συχνά αυτές τις ημέρες στους «μαχητές της πρώτης γραμμής», τους «ήρωες με τις άσπρες και τις πράσινες μπλούζες», και άλλα παρόμοια, όμως ο Κ.Μητσοτάκης αρνήθηκε για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεχτεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς, χθες το απόγευμα κατά την δυναμική κινητοποίηση τους στην Αριστοτέλους.

«Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι «τον πρώτο λόγο έχουν οι γιατροί» δεν αναφερόταν στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας», καταδεικνύει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). 

Τη φωνή των νοσοκομειακών γιατρών που ζητάνε έκτακτες μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων για να στελεχωθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, το  ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, να πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις που θα μπουν στη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ. 

«Θέλουν να φιμώσουν όσους ζητάνε εφόδια για να πολεμήσουν τον «αόρατο εχθρό»», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει στην σχετική ανακοίνωσή της; «Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ έστω και τώρα. Δε θέλουν να ακουστεί ότι ενώ υπόσχονταν προσλήψεις γιατρών με διετή σύμβαση, μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι μετά τη λήξη της σύμβασης θα τους μονιμοποιούσαν, τους προσλαμβάνουν μόνο για ένα χρόνο και μετά «λύεται αυτοδίκαια» η σύμβαση τους. Δε θέλουν να ακουστεί ότι έχουν προσλάβει μόλις 100 επικουρικούς γιατρούς για την αντιμετώπιση της επιδημίας, τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 ελλείψεις γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για επαρκή εφοδιασμό των υγειονομικών με ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουν μαζικά και βγουν εκτός μάχης».

«Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και υπόσχονται ότι «η φωνή θα δυναμώσει».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ;
    ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΙΟΥ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ME TOΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μια εβδομάδα παρε τα χάπια σου στην ωρα τους και σταματα να σχολιάζεις τους παντες.
      Πιστεύω θα σου κάνει καλό

      Διαγραφή
    2. Μήπως δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα;
      https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%95%ce%a1%ce%a7%ce%9f%ce%9d%ce%a4%ce%91%ce%99-%ce%9b%ce%98%ce%a1%ce%9f%ce%9c%ce%95%ce%a4%ce%91%ce%9d%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%95%ce%a3-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%95%ce%9d%ce%94%ce%9f%ce%a7%ce%a9/

      Όσο αφορά το ενδιαφέρον του Κούλη γενικά για τους ιατρούς του ΕΣΥ, δες το παρακάτω να φρεσκάρεις τη μνήμη σου γιατί αν το έχεις ξεχάσει, βλέπω κάποιον στα πρόθυρα της άνοιας.

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=51&v=1At-p7AQt4k&feature=emb_logo

      Διαγραφή
  2. Άλλα λόγια να ....αγαπιόμαστε...ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως να αφήσετε τις παπαριες και ν κάνετε την δουλειά σας.
    Εν μέσω πανδημίας κάνετε συγκεντρώσεις??
    Πάτε καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΠΡΌΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΏΝ ΓΙΑ ΣΩΘΕΊΣ ΚΙ ΕΣΎ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΟΥ ΖΗΤΟΎΝ, Η Λ Ι Θ Ι Ε..

      Διαγραφή
  4. εσύ συριζαίε κάτσε στην γωνιά σου ,καλά είσαι εκεί και άσε τον πρωθυπουργο να κάνει την δουλειά του . ο ΘΕΟΣ μας λυπήθηκε και σε αυτές τις δύσκολες μέρες δεν έχουμε τον μέγα Αλέξη κλπ (Τασία τι μορφή και αυτή , Πολάκης κ.α) να διαχειριστεί την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ναναι μόνο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα θα φανούν σε λίγο για την ελίτ τάξη που μας κυβερνάει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε μου κανει καμια εντυπωση. Δεν ειναι θεμα Μητσοτακη ή του υπουργου. Αυτη ηταν αυτη ειναι κσι μια ζωη θα ναι η δεξια στη χωρα μας. Βλεπεται απαιτουν να μεινουμε σπιτι κδι καλα κανουν. Αλλα το απαιτουν για να να προφυλαχθουν αυτοι χωτις να τους νοιαζει πως το 40% των Ελληνων που ζουν στο οριο της φτωχειας θα χουν φαι αν μεινουν μεσα. Τους νοιαζει η δικη τους υγεια και πως θα βγουν αλωβητες οι τραπεζες, πως θα πληρωσουμε τα αιώνια δάνεια στη κομισιον και πως θα ξεζουμισουν το κοσμακι μετα τον ιο. Συγχηστηκα παλι με τους ανευθυνους που μας κυβερναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ευθυνες πολλές και σε πολλούς. Καλό είναι όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να κάνει την δουλειά του χωρίς παρεκτροπές, άλλωστε μια φορά χρειάζεται να εργαστούν με ζήλο. Και η κυβέρνηση κάνει την δουλειά της και από ότι καταλάβαμε στον αφρό. Για αυτό κόψτε τις μαλακίες και κοίταξτε να βγείτε νικητές από όλο αυτό. Καταλάβατε καρναβάλια που τόσο καιρό μας πίνατε το αίμα??? Ξέρετε εσείς τι λέω μην αρχίσω να λέω ονόματα. Άντε λεμεδες που θέλετε και χειροκροτήματα για το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΒΛΑΚΈΙΑ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΈΡΑΝΤΗ ΚΑΙ ΑΝΊΚΗΤΗ. ..

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά ανίκητη από που να το πρώτο πιάσεις το σχόλιο του μπουφου

      Διαγραφή
  9. Δεν μου λέτε ερώτηση?Όταν κάποιος πάει να κάνει μια εγχείρηση και ο γιατρός για να την κάνει πρέπει να πάρει το αντίτιμο τον λέμε λαμόγιο.Ελπιζω όταν τελειώσουν όλα με το καλό να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.