Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ο κύριος Μητσοτάκης είπε ψέματα στο διάγγελμά του


Ερώτηση στη Βουλή για την εξαίρεση πολλών ΚΑΔ από τα μέτρα οικονομικής στήριξης

«Εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων έγιναν μάρτυρες του ψευδούς διαγγέλματος Μητσοτάκη μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των επιλέξιμων ΚΑΔ ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Μηχανικοί, οικονομολόγοι, μελετητές, και επαγγελματίες αδύναμοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους, λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων τροφοδοσίας τους με πρώτες ύλες, ένιωσαν στο πετσί τους τι σημαίνει Fake News. Το χειρότερο; Fake News  από τα χείλη του Πρωθυπουργού, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη δήλωσε στο διάγγελμά του ότι τα μέτρα αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και την επομένη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε την αλήθεια, ότι εξαιρούνται οι μισοί. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο ενός Πρωθυπουργού και μια Κυβέρνησης που εκλέχθηκαν με ψέματα και κυβερνούν με ψέματα. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων».

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό ανάπτυξης και Επενδύσεων
Θέμα: "Εξαίρεση πλήθους Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ)  από το πλαίσιο των μέτρων στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού" 

Κύριε Υπουργέ,
Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό την Πέμπτη 19-3-2020 με στόμφο δήλωσε ότι "όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα γίνουν αποδέκτες των ευεργετημάτων του πλαισίου των μέτρων που θα λάβει η Κυβέρνηση για την στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού". 
Εντούτοις, από τον κατάλογο με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που δημοσιοποιήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο εξαιρείται πλήθος ΚΑΔ  και του κλάδου της παροχής υπηρεσιών (π.χ. καθαριστήρια, πλυντήρια αυτοκινήτων, συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων κ.λπ.) και του κλάδου του τουρισμού (π.χ. ξεναγοί) και του κλάδου της μεταποίησης (κατασκευή ειδών από γυαλί, κατασκευή κεραμικών πλακιδίων, λοιπών ειδών, παραγωγή πυρίμαχων προϊόντων, παραγωγή ειδών πορσελάνης κ.λπ.), αλλά και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες, παρότι πλήττονται σοβαρά και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ανασταλεί η λειτουργία τους,  δεν συμπεριλαμβάνονται στον εν λόγω κατάλογο.
Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι ο κατάλογος των ΚΑΔ που δημοσιοποιήθηκε δημιουργεί προφανείς αδικίες, αφού σ’ αυτόν δε συμπεριλαμβάνονται δραστηριότητες κλάδων, οι οποίοι ενώ πλήττονται καίρια και στους οποίους εντάσσονται από τους μικρεμπόρους έως και δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που προμήθευαν προϊόντα ή υπηρεσίες σε άλλες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω της επιβολής των μέτρων, επιχειρήσεις που προμήθευαν υλικά για δημόσια έργα που έχουν σταματήσει, επιχειρήσεις που υπολειτουργούν λόγω κρουσμάτων δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες των ευεργετικών μέτρων του προγράμματος οικονομικής υποστήριξης.
Η δημοσιοποίηση του καταλόγου με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που θα ενισχυθούν αναιρεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την οριζόντια στήριξη όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων και καθιστά αναγκαία την άμεση λήψη απόφασης για την οριζόντια στήριξη του συνόλου των δραστηριοτήτων και των επιχειρήσεων της χώρας, ανεξάρτητα από τον ΚΑΔ στον οποίο εντάσσονται. Επί της ουσίας ο νέος κατάλογος θα πρέπει να περιλαμβάνει και όσες επιχειρήσεις υπολειτουργούν λόγω της παγκόσμιας πρωτοφανούς αυτής κρίσης και όχι μόνο όσες έκλεισαν αναγκαστικά. 

Μοναδικό κριτήριο για την ένταξη μιας επιχείρησης στον κατάλογο των ΚΑΔ  που θα υποστηριχθούν θα πρέπει να είναι η μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων σε αυτές κι όχι η υποχρέωση των επιχειρήσεων να έχουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. Κι αυτό γιατί το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις ως ένας μηχανισμός γρήγορων και μαζικών απολύσεων με αποτέλεσμα, δυνητικά, να έχουμε 2.000.000 συμβάσεις εργασίας σε αναστολή, γεγονός το οποίο όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση, αλλά θα την επιδεινώσει. 
Θα πρέπει επομένως να ληφθεί άμεσα απόφαση για την οριζόντια υποστήριξη του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων, ανεξαρτήτως του ΚΑΔ στον οποίο εντάσσονται, σύμφωνα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού , με κριτήριο τη μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων σε αυτές.  Από την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης μπορούν να προβλέπονται ρητές εξαιρέσεις μόνο για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν απρόσκοπτα την τρέχουσα χρονική περίοδο, όπως τα super markets, τα φαρμακεία κ.λπ.
Μόνο με την οριζόντια στήριξη όλων όσων πλήττονται και χωρίς προφανείς αδικίες που προκαλούν εύλογες διαμαρτυρίες θα μπορέσει  η χώρα, ενωμένη, να ξεπεράσει τις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στη λήψη απόφασης για την οριζόντια υποστήριξη του συνόλου των δραστηριοτήτων της χώρας, ανεξαρτήτως του ΚΑΔ στον οποίο εντάσσονται, σύμφωνα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού με μοναδικό κριτήριο τη μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε αυτές;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Τζάκρη Θεοδώρα
Παππάς Νίκος
Αβραμάκης Λευτέρης
Αθανασίου Νάσος
Αναγνωστοπούλου Σία
Αυγέρη Δώρα
Αυλωνίτης Αλέξανδρος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γεροβασίλη Όλγα
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Γιάννης
Ελευθεριάδου Τάνια
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Ζαχαριάδης Κώστας
Καλαματιανός Διονύσης
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κάτσης Μάριος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλης
Λάππας Σπύρος
Μάλαμα Κυριακή
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Γιάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπουρνούς Γιάννης
Μωραΐτης Θάνος
Νοτοπούλου Κατερίνα
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Πέρκα Θεοπίστη
Πολάκης Παύλος
Πούλου Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σαρακιώτης Γιάννης
Σκουρολιάκος Πάνος
Σπίρτζης Χρήστος
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

31 comments:

  1. κούρασες ντορκα κάθε 5 θέματα βλέπουμε την φάτσα σου θα σου γυρίσει ανάποδα, για δες τον σηφακη δεν μας κουράζει το παλικάρι κάτι ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα με ψέματα βγήκαν τώρα θα ντραπούν να συνεχίζουν να τα λένε αλλά και να τα πράττουν? Κατά τα άλλα το φάγαμε το παραμύθι που μας κυκλοφορούσαν τόσο άνετα πως "Ο Τσίπρας είναι ψεύτης". Εξ ιδίων κρίνουν τα ...αλλότρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουκωμένο σε βλέπω.Ξεμπούκωσε,ξεμπούκωσε.

      Διαγραφή
  3. Εχθές ΠΑΣΟΚ, σήμερα Σύριζα, αύριο τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι δίνει καρέκλα

      Διαγραφή
    2. Όπως όλοι οι πολιτικοί. Η Τζαγκρη ενοχλεί;
      Φατους θεοδωρα και γω μαζί σου.

      Διαγραφή
  4. Απ'τις λίγες φορές που έχεις δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέχισε τζακρη σε φοβούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ίδια και τα ίδια αριστερά πότε ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε πόσο δεξιά????? Έλεος από τον Θεό έτσι που μας κατάντησε ο γκαντέμης σας ....Να τον πάρετε ν τον χαίρεστε βελζεβουλιδες.

      Διαγραφή
    2. Ακόμη δεν ξεμπούκωσες;

      Διαγραφή
  7. Τον χαιρόμαστε και τον καμαρώνουμε. Σας τσουζει τόσο πολύ; Υπάρχει λύση.... υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι υπάρχει όντως το 2023 αν υπάρχει ο κόσμος με τον έξω απο δω που έχετε γι α αρχηγό δεν αργειιιιιι φιλακιαααααα

      Διαγραφή
    2. Ξεμπούκωσεεεεεε.

      Διαγραφή
  8. Εγω ξερω οτι εχω μαγαζι.....δεν κυκλοφοραει ανθρωπος και δεν παιρνω τα 800 ( και στην τελικη γιατι να βγω απο το σπιτι και να κολησω τιποτα)αντε γεια κουλη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγαλύτερα ψέματα από αυτά που έχεται πει δεν θα ξαναπεί ποτέ κανεισ να θυμίσω λίγα μνημόνια φουγαρα δικαστήρια δρόμοι φυσικό αέριο ξύλο κτλ δεν ξεχνιουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ όλα πριν το 15 ήταν πικο μπελο έτσι; Που γκρέμισαν όλη την οικονομία και έστειλαν αδιάβαστο έναν ολόκληρο λαό στα γαγκελα. Αυτοκτονίες, πείνα, φαγητό από σκουπίδια, συσιτια,Ρε Ουστ από δω που αντί να κάνετε τουμπεκί χοντροκομενο έχετε και φωνή. Αλλά θα μου πεις το θράσος σε αυτή την παράταξη πάντα περισσεύει.Που είχατε την απαίτηση από μια πρώτοκυβερνηση να κάνει ΤΟ θαύμα για τον οριμαγδο που φέρατε . Σκουλικια.
      Και μη μιλατε για ξύλο εσείς οι τσεκουρατος οκ;

      Διαγραφή
    2. Απλά, είσαι για λύπηση.....

      Διαγραφή
    3. 3:35. Μπουκωσες.

      Διαγραφή
  10. Λαμπάδα γλυφιφζουρι με σήμα την νέα Δημοκρατία για τους συριζαιους προτείνεται για το Πάσχα. Αυτα που συμβαίνουν σήμερα εάν είχαμε κυβέρνηση σύριζα.... Ευτυχώς μας λυπηθηκε ο θεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα στο δωσει το γλυφιτζουρι ο Βρουτσης έρχεται,εσυ κράτα το στόμα ανοιχτό

      Διαγραφή
    2. Να στο πω και αγγλιστί αλλά Αλεκσις xebukose.

      Διαγραφή
  11. Αντί να χαίρεστε που η κυβέρνηση χειρίζεται με κάθε σεβασμό προς τον άνθρωπο την κατάσταση φαιρεστε ως φίδια συριζαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΊΔΙΑ!!!
      Οι Μεταθαλογαριαστουμε, λογαριαστειτε με τον εαυτό σας. Αντικρυστε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και τολμήστε να κάνετε έναν απολογισμό της θλιβερής ζωή σας.
      Και μετά γράψε αυτά που έγραψες φίλε φιλελε...

      Διαγραφή
    2. Γειά σου μπουκωμένο αριστεροφασισταριό.

      Διαγραφή
  12. Σα δε ντρέπεσαι Τζάκρη ο κόσμος καίγεται και εσύ προσπαθείς να σπείρεισ δυχωνια στον κόσμο ντροπή σου ντροπή και σε όλους αυτούς που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο με εσένα.και να το θυμάστε αυτό η Ελλάδα θα νικήσει μαζί με τους πολίτες της .γιατί αυτό έδειξε και δείχνει η ιστορία .οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και θα κερδισουμε και αυτήν την μάχη Τζάκρη .ο Θεός είναι μαζί μας και μας κρατά ενομενουσ.ζητω η Ελλάδα ζήτω οι ελληνεσ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντορκα είμαστε τυχερή που δεν κυβερνάτε εσείς γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τη θα είχαμε πάθει αυτή την στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας να μας βγάλει από τα μνημόνια ( κάτι που αμφισβητούσε τότε η ΝΔ) και δεν ενδυνάμωνε το ΕΣΥ, σήμερα ο λαός μας θα έκλαιγε με μαύρο δάκρυ και θα έτρεχε στις κλειστές εκκλησίες για την εξ ουρανού βοήθεια. Ευτυχώςο Νομός μας που έχει μια βουλευτή... Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυρία Τζάκρη καλοί οι χοροι στα πανηγύρια αλλά οι απόψεις σας για τα τεκταινόμενα του τόπου δεν μας ενδιαφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΓΡΟΘΙΑ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ,ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΛΗΘΗΤΑΙ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.