Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι οδοί Έξυπνης Στάθμευσης στην πόλη των Γιαννιτσών


Υλοποιήθηκε από το Δήμο Πέλλας η πράξη με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης για ελεύθερες θέσης στάθμευσης με χρήση υπόγειων αισθητήρων». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία». 

Αντικείμενο του έργου, εκτός των άλλων, είναι η δημιουργία mobile εφαρμογής πληροφόρησης για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, η οποία διατίθεται στα Apple App Store και Google Play Store με τίτλο Pella smart parking, Μέσω της mobile εφαρμογής, οι πολίτες και οι επισκέπτες του δήμου ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης με χρήση γεωγραφικών υποβάθρων. Η πρόσβαση επιτρέπεται από κατάλληλες φορητές συσκευές (smart phones, PDA, κτλ.) με λειτουργικά συστήματα Android & iOS. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα ενημέρωσης για διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή ενδιαφέροντος του χρήστη με χρήση του GPS της συσκευής του. 
Η εφαρμογή περιέχει και ενσωματωμένο οδηγό πόλης (city guide) για την περιοχή των Γιαννιτσών με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, χρήσιμες πληροφορίες καθώς και νέα του δήμου (Δελτία Τύπου / Διακηρύξεις), ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιείται και off line από τους χρήστες (χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με το διαδίκτυο).

Η περιοχή εφαρμογής του έργου είναι: η  Οδός Χατζηδημητρίου (από το ύψος της οδού Ασμανίδη μέχρι την είσοδο της πλατείας Γκόνου Γιώτα) και η οδός Βελίκα Ρώμα (από το ύψος της οδού Καψαμπέλη μέχρι την είσοδο της πλατείας Γκόνου Γιώτα). Η ενημέρωση γίνεται και μέσω LED πινακίδων στα σημεία: στην Πλατεία Γκόνου Γιώτα και στην οδό Χατζηδημητρίου στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.
Όλη η επικοινωνία γίνεται με τη εγκατάσταση στο οδόστρωμα υπόγειων αισθητήρων ανίχνευσης διαθεσιμότητας στάθμευσης, αναμεταδότες, Gateways για την μετάδοση της κατάστασης των θέσεων στάθμευσης (ελεύθερης/κατειλημμένης).





Γραφείο τύπου Δήμου Πέλλας 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. διαβασεις για τα παιδια ανυπαρκτες.ποσο κοστιζουν 2 διαβασεις για τα παιδια στο 1ο δημοτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άντε και το επόμενο βήμα οι ελεύθεροι διάδρομοι από τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Γκόνου Γιώτα. Να ενημερώνεται on-line η κάθε μαμά με καροτσάκι ότι μπορεί να διασχίσει την πλατεία...
    Η εφαρμογή αυτή του δήμου θα ενημερώνει και σε ποια μέρη μπορεί κάποιος να παρκάρει δωρεάν? Υπάρχουν ελύθερα parking?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο μέρος θα υλοποιηθεί πολύ εύκολα: Σταθερά η ένδειξη ότι από αυτά τα σημεία δεν περνάει κανείς!
      Το δεύτερο μέρος επίσης εύκολο: Παρκάρεις και μετά περνάς από το δημαρχείο - κάποιοι αντιδήμαρχοι θα σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες να κεράσουν ... !

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.