Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημέρωση από το Δήμο Σκύδρας για τον κορωνοϊό


Στο πλαίσιο της συμβολής του Δήμου Σκύδρας στην πληροφόρηση του πληθυσμού μας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19(κορωνοϊός) προωθούμε την ενημερωτική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποία πρωτοβουλία εντάσσεται η καμπάνια: «Δεν φοβόμαστε-Προστατευόμαστε/Ασπίδα μας η γνώση». 
   Έτσι, λοιπόν, σε ειδικό πλαίσιο της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Π.,www.civilprotection.gr, συμπεριλαμβάνονται για την ενημέρωση όλων μας:
  -ψηφιακό έντυπο με δέκα εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις για τον κορωνοϊό,
  -ψηφιακή έκδοση οκτώ οδηγιών σε έξι γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και περσικά), ώστε, σύμφωνα με τη Γ.Γ.Π.Π., «όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας».
   Παρακάτω αναφέρουμε  τις οκτώ χρήσιμες και σημαντικές οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό:
   -Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
   -Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή με ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
   -Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
   -Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
   -Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα η δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας(τηλ.2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
   -Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατ α τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
   - Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
   - Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.
   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.