Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κ. Μητσοτάκης: Απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας πολιτών από τις 6 το πρωί της Δευτέρας


Εντολή απαγόρευσης κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας σε όλη τη χώρα έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε σε νέο διάγγελμά του προς τους πολίτες, με αφορμή τον κορωνοϊό.

Εξαιρούνται όσοι μεταβαίνουν στην εργασία τους.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός είχε ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως εξήγησε, από αύριο το πρωί, στον δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, «με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο», να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. 


Από τους περιορισμούς αυτούς εξαιρούνται τα μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής, κρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικά οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα εξειδικευτούν απόψε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν στις 19:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου και ο υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. 1942-1944
    1967-1974
    2020- ;
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το βλέπω διαπιστώνω ότι και στις 3 περιόδους υπήρχε ένας Μητσοτάκης....

      Διαγραφή
  2. Πολύ ξύπνιος είσαι; Πολύ καλά έκανε ο πρόεδρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και συμφωνείς. Όπως συμφωνούσαν οι Συριζαίοι με τις ενέργειες του Αλέξης. Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ελεύθερη και ακομμάτιστη σκέψη.

      Σημ: Σ.Τσιόδρας, αυτόν που βάλανε για να προετοιμάσει το σημερινό.
      «Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε στρατιωτικού τύπου μέτρα, να τεθούμε υπό επιτήρηση – όπως αυτά που εφαρμόζονται ήδη στην Γαλλία. Δεν θα μας άρεσε κάτι τέτοιο και για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ομοψυχία στην τήρηση των μέτρων».
      Δεν τον βλέπω να πολυσυμφωνεί

      Διαγραφή
  3. Αφού επέβαλε και την απαγόρευση κυκλοφορίας, τι έμεινε να ανακοινώσει στο επόμενο διάγγελμα;
    Σας έσωσα και άρω τις απαγορεύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε περίοδο δημοκρατίας έχουμε χούντα.. αλλά φοβάται η κυβέρνηση ότι θα καταρευσει το σύστημα υγείας κ σου λέει ας βάλω ολική απαγόρευση να φανεί ότι φταίνε οι πολίτες,ότι αυτοί μας τα έλεγαν αλλά εμείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
      Αυτοί που μέχρι πριν λίγους μήνες, ας ξεχάσουμε τι έλεγε ο Άδωνης επί Σαμαρά, μιλούσαν για συμπράξεις με ιδιώτες στα Νοσοκομεία κ.λ.π, είχαν την ατυχία, αν έχεις να κάνεις με Μητσοτάκη όλα παίζονται, να σκάσει ο κοροναϊος στα χέρια τους.
      Τι θα κάνουμε λοιπνό για να μην καταρρεύσουν τα πάντα και μας πάρουν με τις πέτρες;
      Επιστρατεύουμε την ατομική ευθύνη των πολιτών για να καλύψουμε την ευθύνη των πολιτικών.
      Βουρ μπροστά και τα ΜΜΕ, και ο εν δυνάμει υπεύθυνος ο απλός πολίτης, μπαίνει στην απομόνωση και στα κάγκελα.
      Η διακίνηση φυσικά των λαθρό προς εποικισμό της χώρας και ικανοποίησης του Σόρος συνεχίζεται δίχως περιορισμούς και αντιδράσεις.

      Διαγραφή
    2. Τι μας θυμίζεις;
      https://www.youtube.com/watch?v=b4ixmD5QrA4

      Διαγραφή
  5. Διάβασα όλα τα σχόλια και απογοητευτηκα. Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατό να υπάρχει τόση ανευθυνότητα, τόση παρακμή,τόση τυφλωτητα τόσος κρετινισμος ενώ ζούμε σε πανδημία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά να τα πεις στον εικονιζόμενο του άρθρου που άφησε τα νοσοκομεία στο έλεος και παίζει κρυφτό με τον λαό. Για τοσο κρετινισμο μιλάμε.

      Διαγραφή
  6. Ανευθυνοι....αλλα σε τι φταιμε οι υπολοιποι?ελεος πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.