Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Σε σχέδιο νέου δικτύου ηλεκτρισμού η περιοχή της Αριδαίας


Το σχεδιασμό της ανακατασκευής του υποσταθμού (Υ/Σ) εντός του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Εδεσσαίου γνωστοποίησε σε απάντηση του στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γεράσιμος Θωμάς, ύστερα από κατάθεση της επιστολής του Επιμελητηρίου Πέλλας, ως αναφορά, από το Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη Διονύση. 
Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δοθεί δυνατότητα απορρόφησης νέας ισχύος από τους σταθμούς ΑΠΕ, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στο υφιστάμενο δίκτυο. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στην περιοχή της Αλμωπίας να μπορέσουν να επενδύσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 
Παράλληλα, στην απάντηση του (19.03.2020) ο Υφυπουργός επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, σε επικοινωνία του την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Σταμενίτη (βλ. δελτίο τύπου https://stamenitis.gr/fwtovoltaika-3/) για αλλαγή στη σειρά εξέτασης των αιτήσεων των φωτοβολταϊκών. Επομένως, με αυτόν τρόπο δίνεται λύση στο ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρχε στα ιδιωτικά και αγροτικά φωτοβολταϊκά πάρκα. Ειδικότερα,  βάσει της ενημέρωσης που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής, η ρύθμιση θα προβλέπει μικρή προτεραιότητα, λίγων εβδομάδων, για τις ενεργειακές κοινότητες και παράλληλα κανονική ροή εξέτασης των αιτήσεων ιδιωτικών και αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μα τι πράμα είστε και εσείς οι βουλευτές της νδ και σας ψήφισα, πώς; μοιράσαμε τους σταυρούς. Περίμενα να διαφέρετε από τους άλλους. Για το ίδιο θέμα 3 ανακοίνωσης. Αφού το έβγαλε ο ένας γιατί να ακολουθεί ο ένας πίσω από τον άλλον; Ωραία το διαβάσαμε 3 φορές για τον υποσταθμό της Αριδαίας, και μετά; Δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ σας;, λυπάμαι. Μου θυμίζετε μικρά παιδάκια. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω ο κοσμος καιγεται κι αυτος τον χαβα του..... δελτια τυπου για το θεαθηναι, χωρις ουσια. Να λεμε οτι κατι κανουμε και να δικαιολογουμε την βολευτικη μας αποζημιωση.
    (Το υ δεν το ξεχασα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.