Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκέψεις για αξιοποίηση προσφύγων ως εργάτες γης σε Πέλλα και Ημαθία


Την αξιοποίηση δυναμικού των προσφύγων που φιλοξενούνται σήμερα σε δομές που έχουν εγκατασταθεί σε Βέροια, Αλεξάνδρεια, Διαβατό και Κάτω Μηλιά Πιερίας, ώστε να καλυφθεί και το επιπλέον κενό που φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί σε εργάτες γης σε Ημαθία και Πέλλα, λόγω της λήψης μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, δρομολογεί η νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φρούτων-Πυρηνοκάρπων και Αχλαδιών.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Χρήστος Γιαννακάκης, το ζήτημα της αξιοποίησης των προσφύγων στην ελληνική γη, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που έγινε προ ημερών στη Βέροια, με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, Πάτροκλου Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Μπαγινέτα, του διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, στελεχών της προεδρίας της κυβέρνησης, εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Διεπαγγελματικής.

«Στο επόμενο διάστημα -είπε ο κ Γιαννακάκης- ξεκινάμε επισκέψεις στα τέσσερα προαναφερόμενα κάμπ, προκειμένου να διερευνήσουμε τον αριθμό αυτών που μπορούν να απασχοληθούν στα χωράφια μας από τις αρχές Μαίου μέχρι και το τέλη Ιουνίου τουλάχιστον, ώστε να γίνει το αραίωμα στις ροδακινιές και να μπορέσουμε έτσι να προχωρήσουμε στην συγκομιδή». Τόνισε δε ότι σε συνεργασία, αλλά και με τη στήριξη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής θα γίνουν «κρούσεις» και σε άλλα κέντρα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Παράλληλα, ο κ. Γιαννακάκης επισήμανε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι εξακολουθούν να ασκούνται «πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των θεμάτων που υπάρχουν με τους Αλβανούς εργάτες, οι οποίοι είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι και πιο έμπειροι στις καλλιεργητικές εργασίες που χρειαζόμαστε». Τέτοια ζητήματα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η δυνατότητα μαζί με την τουριστική βίζα να μπορούν να πάρουν και άδεια εργασίας και να γίνεται με απλούστερο τρόπο η προμήθεια του εργόσημου για τους εποχιακούς.
Ωστόσο, όλα τα προαναφερόμενα, επικαλύπτονται από το κλείσιμο των συνόρων με την Αλβανία, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. «Εάν παραμείνουν κλειστά τα σύνορα και τον Μάιο, η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δυσχερής για τους παραγωγούς και τις βιομηχανίες, που υπό φυσιολογικές συνθήκες κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για περισσότερα εργατικά χέρια». Ο κ. Γιαννακάκης επισήμανε ότι με επίσημα ετήσια στοιχεία στο παρελθόν σε Ημαθία και Πέλλα έχουν απασχοληθεί τουλάχιστον 10.000 μετακλητοί εργάτες γης.

Πηγή: voria.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. 1.αυτοι δεν μεταδιδουν ιο;2.η κυβερνηση ωραια παιζει κατω απο το τραπεζι.οι ελληνεςς καραντινα και αυτους τους παμε οπου θελουμε.3.παρτε ελληνες και πληρωστε τους καλυτερα απο αυτους.4.ετσι που βαδιζουν τα πραγματα ποιος και ποια αγορα θα αγορασει τα προιοντα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός και αν βρουν έναν να δουλέψει να μας το ανακοινώσουν

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ.....ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΙΜΑΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ ΣΕ.......... ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ;
    ΠΟΤΕ!!!!
    ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΣ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΠΑΜΠΑΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ρε φίλε Χαλαρωσε, όταν έρχονταν Σοριδων οι Αλβανοί και τους εκμεταλευοσασταν στα χωράφια σας με τρεις και εξήντα, τους πετούσατε ένα ξεροκοματο τους είχατε στις αποθήκες σας μέχρι και σήμερα τι έγινε, αλαξοπιστησες η σε πήραν σπίτια και οικόπεδα.
      Ρε αντε σαπερα αρχοντοβλαχε.

      Διαγραφή
  3. Μια χαρά σας βολεύουν οι μετανάστες τώρα που έχετε ζόρια.Θα μαλώνετε στα καφενεία ποιος θα τους πρωτοπάρει.Και όταν τελείωσετε ξαναγίνεστε πατριώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως να έρθουν όπως ακριβώς είχαν έρθει και οι Αλβανοί, Βούλγαροι Πακιστανοί κλπ.
    Ετσι και αλλιώς εργασια θα προσφέρουν που την έχουμε ανάγκη λογω έλλειψης δικών μας χεριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάστε τους Πολωνούς ή μάλλον τις Πολωνέζες? Σας άρεσαν κι ας μη δούλευαν και πολύ, σας βόλευε. Ήρθαν οι Βούλγαροι αλλά ούτε που σας άρεσαν γιατί δεν απέδιδαν. Με τους Αλβανούς το βουλώσατε γιατί παρ όλην την αντίδρασή σας για εθνικιστικούς λόγους βολευτήκατε γιατί και σας έβγαζαν δουλειά αλλά και χαμηλά τα μεροκάματα. Τελικά τι θέλετε ρε κηφήνες? Πότε θα δουλέψετε εσείς χωρίς να το παίζετε εφοπλιστές? Θυμηθείτε λίγο τους γονείς σας που τα βγάλαν μόνοι τους χωρίς να τους φταίνε συνεχώς οι άλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΌΛΟΥΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουστ κοπρε εσύ.
      Και να εύχεσαι να μη βρεθείς στη θέση τους. Γουρουνοκεφαλη.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.