Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άμεση επιστροφή χρημάτων λόγω αναβολής των σχολικών εκδρομών


Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, γινόμαστε καθημερινά δέκτες δεκάδων καταγγελιών από γονείς για την μη επιστροφή χρημάτων που έχουν προπληρώσει, από εκδρομές που αναβάλλονται λόγω της απόφασης του Υπουργείου για αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.  
Είναι πολλές οι περιπτώσεις εκείνες που  οικογένειες  καλούνται να καλύψουν το μεγάλο κόστος της εκδρομής ειδικά όταν αυτό αφορά πιο μακρινούς προορισμούς πραγματικά από το υστέρημα τους, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έρχεται η σημερινή κατάσταση, να τους πει ότι τα χρήματα δεν επιστρέφονται, με διαφορές προφάσεις από την πλευρά των ταξιδιωτικών πρακτορείων. 
Είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας  και συντονισμός με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να επιστραφούν όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί από τους γονείς και τους μαθητές  που είχαν σκοπό να συμμετέχουν στις εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί.
Γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ η ανάγκη για διεκδίκηση του πάγιου αιτήματος του γονεϊκού κινήματος ενός νέου πλαισίου που θα εξασφαλίζει, με κεντρική διαχείριση και ευθύνη του κράτους τις σχολικές εκδρομές και που θα πάψουν αυτές να αποτελούν επιχειρηματική  δραστηριότητα διαφόρων  τουριστικών πρακτορείων που μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος.
Ζητάμε άμεσα
Να επιστραφούν όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί από τους γονείς κ τους μαθητές για την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών που θα αναβληθούν είτε αυτές αφορούν μακρινούς προορισμούς είτε κοντινούς
 Οι εκπαιδευτικές εκδρομές εντός και εκτός της χώρας που φέρνουν τους μαθητές σε επαφή με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία, την τέχνη και την τεχνολογία του λαού μας και άλλων λαών, θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας. Γι' αυτόν το λόγο δεν μπορεί να αποτελούν προνόμιο μόνο όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν, αλλά η συμμετοχή να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές, με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας και των σχολικών επιτροπών  στο πλαίσιο της γενικότερης χρηματοδότησης του σχολείου. Πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς κανένα εμπόδιο η συμμετοχή όλων των μαθητών στις δραστηριότητες του σχολείου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΣΑΣ!
    ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΟ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.