Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΙΝΑΛ: Απροστάτευτοι οι αστυνομικοί απέναντι στον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό


Την επικινδυνότητα ανάθεσης ελέγχων για την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελληνική Αστυνομία θίγει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. 
Οι Αστυνομικοί που επιφορτίζονται με αυτό το έργο και έρχονται σε σωματική επαφή με τα έγγραφα πολλών ατόμων είναι απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
Η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την Δευτέρα 23/3/2020 ο περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών, ορθώς επιφορτίστηκε με τους σχετικούς ελέγχους, δεδομένου ότι αυτοί κατατείνουν στην προστασία των υπέρτατων αγαθών της ζωής και της υγείας. 
 Έτσι, μαζί με την Δημοτική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές και τα λοιπά αρμόδια κρατικά όργανα, οι αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχουν όπου απαιτείται για να ελέγξουν τη νομιμότητα της μετακίνησης των πολιτών. 

 Αυτή η διαδικασία ελέγχου θα φέρει όλους τους ένστολους μας σε κατά πρόσωπο επαφή με αναρίθμητους πολίτες, που πρέπει να επιδείξουν τα προσωπικά τους έγγραφα. 
 Δυστυχώς, σε αυτό το πρώτο στάδιο εφαρμογής, είδαμε σε αρκετά ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών ότι ο έλεγχος δεν γίνεται με το πλέον ασφαλή και ενδεδειγμένο τρόπο για την προστασία της υγείας όλων -πολιτών και ένστολων- από τον κορωνοϊό COVID-19. 

Και τούτο γιατί τα έγγραφα πολλές φορές περνούν στα χέρια των ελεγκτικών οργάνων και επιστρέφονται αμέσως μετά στους κατόχους τους. Με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Απαιτούμε λοιπόν άμεσα από την Κυβέρνηση και χωρίς καμιά καθυστέρηση, να εκδώσει μέσω του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διευκρινιστική διαταγή προκειμένου να αποσαφηνίσει τους τρόπους που πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι αυτοί από τους ένστολους μας, έτσι ώστε να απομειωθούν οι περιπτώσεις φυσικής επαφής με τα ελεγκτέα έγγραφα. 

Τούτο είναι κατ’ ελάχιστο αναγκαίο ώστε διαφυλαχθεί στο ακέραιο η υγεία του Αστυνομικού Προσωπικού, αλλά και όλων των εμπλεκομένων οργάνων στην διαδικασία ελέγχου κίνησης των πολιτών. Αυτονόητα δε το ίδιο ισχύει και για τους ελεγχόμενους. 

 Tούτη την ώρα της κρίσιμης μάχης, που οι Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικοί και λιμενικοί βρίσκονται μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας στην πρώτη γραμμή της πρωτόγνωρης κρίσης, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε, αφού τους ευχαριστήσουμε, είναι να διαφυλάξουμε την υγεία τους!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Το πρόβλημα είναι να βρεθεί ένα εμβόλιο που να προστατεύσει τους πολίτες από τους πολιτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 90/100 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΠΟΤΕ.........

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.