Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγώνουν οι οφειλές - Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν έκτακτο επίδομα


Σε προσωρινή αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν με κρατική εντολή, αλλά και για όσες έχουν μείωση τζίρου, αλλά και για δανειολήπτες που πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και επιδόματα, καθώς και αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ και δόσεων ρυθμίσεων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή περιλαμβάνει το έκτακτο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος για την αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων υπό προϋποθέσεις, μέτρο το οποίο πιθανόν να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.


Έκτακτης οικονομική ενίσχυση
Επίσης, με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθιερώνεται ο μηχανισμός καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους μισθωτούς, οι οποίοι μένουν χωρίς εισόδημα λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται. Το ποσό που θα εισπράξουν θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα το επίδομα θα αφορά 390.000 εργαζομένους σε 92.000 επιχειρήσεις και το ακριβές ποσό της οικονομικής ενίσχυσης θα αποφασιστεί μετά το σημερινό Eurogroup.
Το επίδομα δεν θα εισπράξουν όσοι βρίσκονται σε κανονική άδεια ή όσοι εργάζονται μέσω τηλεργασίας, ενώ έτσι όπως έχει διατυπωθεί η διάταξη δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων στις οποίες μπαίνει «λουκέτο» με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Πρώτη κατοικία
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζουν την παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου λόγω των μεγάλων ανατροπών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Ακόμη, οι τράπεζες είναι έτοιμες ενδεχομένως εντός της εβδομάδας να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή πληρωμών τοκοχρεολυτικών δανείων για επιχειρήσεις που είτε κλείνουν με κρατική εντολή είτε έχουν μείωση τζίρου λόγω της επέλασης του κορωνοϊού.

Δανειολήπτες
Παράλληλα εξετάζονται μέτρα για τη διευκόλυνση δανειοληπτών με προσωρινό πάγωμα στην πληρωμή δόσεων αλλά και νέες ρυθμίσεις δανείων.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε την αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων δηλώνοντας ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος έτσι ώστε να προχωρήσει σε αναστολή πληρωμών χρεολυσίων καθώς επίσης και σε ρυθμίσεις δανείων που έχουν πολίτες και επιχειρηματίες με το τραπεζικό σύστημα. Αυτό θα είναι πρωτοβουλία του τραπεζικού συστήματος διότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να συνομιλήσει με το τραπεζικό σύστημα αλλά δεν μπορεί να επιβάλει, αλλά και θα δρομολογηθούν άμεσα μέσα στην εβδομάδα».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας...για τους πολυτεκνους με ανηλικα παιδια δεν προβλεπετε καποιο μέτρο στηριξης????κ.μητσοτακη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας...παρτε κανα μέτρο στηριξης κ για τους πολυτεκνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας πρηξατε για τους πολύτεκνους!!!Φτάνει πια!Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληκτρολογήστε την απάντησή σας...ποσο ανευθυνο τομαρι μπορει να εισαι??μισεις τα παιδακια ρε?σ αρεσει να υπαρχουν παιδια που μπορει να υποφερουν απο φτωχια?πανε κ αυτοκτωνα ρε αισχος της φυσης

      Διαγραφή
  4. Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας...γιατι το λες αυτο ρε τομαρι γουσταρεις που περνανε δυσκολα καποιες οι οικογενειες με παιδακια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μην τα εκανες μεγάλε.Δεν θα χρησιμοποιήσω το φρασεολογιο σου γιατί φαίνεται το επίπεδο σου.Οποιος κατάλαβε ,κατάλαβε μεγάλε.Εσυ νοιάζεσαι για τ αλλά παιδάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε μήπως είσαι κανας δημόσιος υπάλληλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας...ρε μηπως εισαι χαντουμης και δε μπορεις να κανεις εσυ παδια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι μάς λες τωρα οτι οσοι εχουν παιδια δεν εχουν επιπεδο?επειδη εσυ ρε ταγκαλακη φοβασαι που υπαρχεις εμέις που εχουμε παιδια πρεπει να σε ζητησουμε συγνωμη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε παλιό Καραγκιόζη έχω δύο παιδιά υγιέστατα και φροντίζω για το γαμημενο τον μέλλον τους.Εσυ από επιδοματα ζεις Καραγκιόζη!!!Πριν κανείς τα παιδιά μήπως έλεγες ότι αν κάνω 5 παιδιά θα με ταιζει το κράτος Καραγκιόζη!!!!Ε Καραγκιόζη!!!!Λκμ άσχετες νέο Έλληνα!!!Σε νοιάζει πως θα τα αρπάξεις στις πλάτες τον παιδιών σου!!!!Πάνε δούλεψε ρε καραγκιόζη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε μήπως είσαι ρομα?Τότε φίλε χίλια συγγνώμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.