Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη αύξηση στις διαδικτυακές αγορές!


Στο νέο της ερευνητικό έργο η ierax analytix, θέλησε να εξετάσει πως αλλάζουν οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων μέσα στη νέα πραγματικότητα που ζούμε!
Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς 21% δηλώνει πως θα αγοράσει στις επόμενες 15 μέρες από τα ηλεκτρονικά καταστήματα σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.
Το ποσοστό αυτό είναι τεράστιο, αν υπολογίσουμε ότι προ ιού μόλις 0.5% του τζίρου των σούπερ μάρκετ ερχόταν από το διαδίκτυο και αντίστοιχα 5% ήταν ο ηλεκτρονικός τζίρος των φαρμακείων.
Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο θα πρέπει αυτές οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα μεγαλύτερα νούμερα ηλεκτρονικών αγορών αλλά και να επενδύσουν σε υπηρεσίες μεταφορών.
Οι μεταφορικές εταιρείες θα πρέπει να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, ενώ παράλληλα να φροντίσουν για την ασφάλεια των εργαζομένων τους καθώς 32% των ερωτώμενων δηλώνουν πως θέλουν να πληρώσουν με αντικαταβολή και όχι ηλεκτρονικά.
Το Efood δείχνει να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις για ηλεκτρονικές παραγγελίες με 48%, 2ο το Skroutz 14%, 5% από το Box και 4% από Deliveras, ενώ 29% θα αγοράσει απευθείας από τις ιστοσελίδες των καταστημάτων και όχι μέσω κάποιες εφαρμογής.
Τέλος, όσον αφορά τους λόγους που θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές αγορές, οι ερωτώμενοι θέλουν να γλυτώσουν χρόνο κατά 29%, να έχουν περισσότερες επιλογές κατά 23%, να μην έρθουν σε επαφή με άλλους 22% και να μη βγουν άσκοπα από το σπίτι 20%.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.