Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το μήνυμα της συνδικαλιστικής παράταξης του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας για την 1η Μάη


Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο και αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο. Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνάμε ότι η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο, στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αποδίδουμε  φόρο τιμής στους νεκρούς του Σικάγου και στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε όλες τις αντεργατικές παρεμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις. 
Σήμερα μέσα από την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της. Οι μάσκες έπεσαν! Αποδείχτηκε πως είναι τεράστιο ψέμα αυτό που μας λένε, ότι χωρίς την καπιταλιστική οικονομία και τους καπιταλιστές δεν μπορούμε να ζήσουμε. Η δεκαετής καπιταλιστική κρίση, αλλά και η σημερινή, που επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξε ότι οι μόνοι που είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό, που δίχως αυτούς δεν λειτουργεί τίποτε. Στα νοσοκομεία που πάλεψαν για να τα κρατήσουν ανοιχτά και στελεχωμένα και με αυτοθυσία μας περιέθαλψαν. Στα σούπερ μάρκετ, που μάτωσαν για να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε. Στην καθαριότητα και όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, στις Συγκοινωνίες, στη ΔΕΗ στο Νερό. Αντίθετα, είναι γνωστό ότι ο Μητσοτάκης και όλοι οι υπουργοί του είναι ορκισμένοι υπέρμαχοι της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και της ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων αγαθών.
Και τώρα που περνάει η πρώτη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ ξεχνάει τα υποκριτικά λόγια για τους «ήρωες» και βάζει πλώρη να φορτώσει την οικονομική κρίση που έχει φτάσει σε όλες τις οικονομίες του κόσμου, ξανά στις δικές μας πλάτες. Ακόμη και μέσα στην πανδημία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μοίρασε απλόχερα, εκατομμύρια ευρώ, δώρα στους πλούσιους φίλους της, δηλ. στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους κλινικάρχες, τους βαρόνους των ΜΜΕ, στα αφεντικά της ιδιωτικής Παιδείας (ΚΕΚ), τους ξενοδόχους. Για τους εργαζόμενους μοίρασε απολύσεις, αναστολές συμβάσεων και αντικατάσταση μισθών με επιδόματα επιβίωσης. Καταστρατηγώντας κάθε δεοντολογία βρίσκει την ευκαιρία να φέρει στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, πηγαίνοντάς μας δεκαετίες πίσω και χτυπώντας μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα καταθέτει ν/σχ για την ολοκληρωτική διάλυση της νομικής προστασίας του  Περιβάλλοντος δίνοντας γη και ύδωρ σε «επενδυτές» τύπου Eldorado Gold.
Η απειλή του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει ακόμη και δεν μπορούμε να αφήσουμε καμιά κυβέρνηση να μας πάει σε δεύτερο γύρο πανδημίας με περικοπές, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις. Όλα τα αιτήματα που ανέδειξε το εργατικό κίνημα μέσα στην πανδημία παραμένουν επίκαιρα και μπαίνουν στην πρώτη γραμμή. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, την Παιδεία και τους Δήμους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επίταξη χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, των ξενοδοχείων και όλων των επιχειρήσεων που κλείνουν. Καμιά περικοπή μισθών και συντάξεων, εγγυημένο μηνιάτικο για όλους. Απαγόρευση απολύσεων και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για όσους και όσες δουλεύουν σε συνθήκες πανδημίας, π.χ. στα σουπερμάρκετ και στις συγκοινωνίες. Να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων και των μεταναστών, να ανοίξουν όλα τα άδεια κτίρια για να βρουν στέγη όλα τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, άστεγοι, πρόσφυγες, Ρομά, μετανάστες χωρίς χαρτιά. Να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και να αποσυρθεί το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.
Ο αγώνας την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή επιβίωση με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις και τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές της τάξης μας.

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.