Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί που επιβάλλεται


Τσουχτερό πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν προστατευτική μάσκα, όπου αυτό επιβάλλεται από τους κανόνες που τέθηκαν για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 Μαΐου θα επιτραπεί η επαναλειτουργία καταστημάτων, με αυστηρούς υγιειονομικούς κανόνες. 
Σύμφωνα με το αναλυτικό σχέδιο που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, η λειτουργία των καταστημάτων θα συνοδεύεται από κανόνες, όπως η χρήση μασκών από προσωπικό και καταναλωτές, γάντια και αντισηπτικά, καθώς και από περιορισμούς στην παρουσία ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.
Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως θα ελέγχεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων που ορίζονται για τη σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.
Μάλιστα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα γι' αυτούς που δεν θα τηρούν τους κανόνες. Τα πρόστιμα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε καταστήματος.
Έτσι λοιπόν ένα κατάστημα έως 20 τμ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 2000 ευρώ και θα ανασταλεί η λειτουργία του για 15 μέρες στην πρώτη παράβαση που θα διαπιστωθεί. Την ίδια ώρα σε ένα κατάστημα άνω των 300 τμ θα επιβάλλεται πρόστιμο από 20.000 ευρώ ως 100.000 ευρώ στην βεβαίωση της πρώτης παράβασης και παράλληλα θα αναστέλλεται η λειτουργία του για δύο μήνες.

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων από τη Δευτέρα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους επιβάτες με τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου να αναλαμβάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

Πώς χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα
Η μάσκα μπορεί να αποτελεί ένα φυσικό φραγμό σε υγρά και μεγάλα σταγονίδια του αναπνευστικού. Εφόσον χρησιμοποιείται σωστά, προστατεύει από τη μετάδοση αναπνευστικών νοσημάτων που μεταδίδονται με σταγονίδια.
Όποιος χρησιμοποιεί μάσκα, θα πρέπει να τηρεί τα εξής:
-Να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, δηλαδή τη μύτη και το στόμα.
-Να πλένει πάρα πολύ συχνά τα χέρια του με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο αντισηπτικό, πριν βάλει τη μάσκα ή όταν την αφαιρέσει.
-Να την αφαιρεί με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μην αγγίζει τη μπροστινή επιφάνεια της μάσκας η οποία μολύνεται πολύ εύκολα.
-Εάν η μάσκα είναι μίας χρήσης, να την απορρίπτει με ασφαλή τρόπο.
-Εάν η μάσκα είναι επαναχρησιμοποιούμενη, να πλένεται όσο πιο συχνά γίνεται, με το σύνηθες απορρυπαντικό σε 60 βαθμούς Κελσίου.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Τελειώσαμε με τα πρόστιμα της μετακίνησης βρήκαμε να τα αρπάξουμε απ τη φόρμα της μάσκας τώρα.
    Και για πείτε μας ειδήμωνες που επιβάλλεται;
    Και μη μας πείτε σούπερ μάρκετ κ.λ.π γιατί γελάει και το ποικιλοχρωμο ερίφιο ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να δω πως θα κουρευεται κάποιος φορώντας μάσκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ απλά αγοράζεις μια μηχανή κουρεματος πάμφθηνα και κουρευεσε μόνος όπως και οπότε θέλεις χωρίς μάσκες και χωρίς να πληρώνεις 7 ευρώ για 5 λεπτά δουλειάς

      Διαγραφή
  3. Το άλλο;
    Τα μέτρα προστασίας για τους καταστήματαρχες ρούχων μετά τα δοκιμαστήρια ;;;;
    Χαχαχα ελεοοοςςς
    Δε πάμε καθόλου καλααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας βαλουν την τιμη μασκας πεντε λεπτα και οχι ενα ευρω....που θα βρει μια οικογενεια χρηματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 0,85€ μια μάσκα
    Για αυτές θα δουλεύουμε στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε δε μας παρατάτε με τα πρόστιμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.