Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγνατία Οδός: Σε δίκη 19 άτομα για υπερκοστολογήσεις


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν 19 άτομα που κατηγορούνται για υπερκοστολογήσεις ύψους 43 εκατ. ευρώ στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε όσους παραπέμπονται να δικαστούν είναι μέλη παλαιότερων διοικήσεων και στελέχη της «Εγνατία Οδός ΑΕ», όπως επίσης στελέχη και εκπρόσωποι της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας καθώς και μηχανικοί.

Μεταξύ άλλων, το βούλευμα τους καταλογίζει πράξεις που συνδέονται -κατά περίπτωση- με τα κακουργήματα της απιστίας και της απάτης, ενώ το χρονικό διάστημα τέλεσής τους αφορά την περίοδο 2009-2012.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος των φερόμενων υπερκοστολογήσεων έργων και υλικών, καθώς ήδη το πρώτο -με καταλογισθείσα ζημιά ύψους 32 εκατ ευρώ- έχει φτάσει στα ακροατήρια και μετά από αναβολή προσδιορίστηκε να δικαστεί τον επόμενο μήνα. Το πρώτο σκέλος αφορά πέντε δίδυμες σήραγγες στον νομό Γρεβενών ενώ το δεύτερο σήραγγες που βρίσκονται προς την πλευρά της Θεσσαλίας. Οι δικογραφίες περιλαμβάνουν πολλούς κοινούς κατηγορούμενους και πράξεις.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Ανέκαθεν αμαρτωλές κυβερνήσεις, διαφθορά αλλα και διεφθαρμένοι συνυπεύθυνοι πολίτες! Ακόμα όμως πιο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ που τους αθωώνει!Φυσικα οι κυβερνήσεις ήταν αυτές που μας έχωσαν στην κρίση ολόκληρη δεκαετία! ΚΟΥΙΖ! ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρωτάς και όλας ρε καημένε ποιός ήτανε κυβέρνηση . Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού όλο το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε .ξύπνα .3% είσασταν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ ήταν πανέξυπνε γιατί ο Τσίπρας πριν πάει στον Σύριζα ήταν στο ΚΚΕ. Η λογική της δεκαοκτούρας ταιριάζει απόλυτα στον κομματικό σου φσνατισμό.

      Διαγραφή
    2. Ενώ η λογική του μπούφου ταιριάζει στην δική σου ανιδιοτέλεια.

      Διαγραφή
  3. 12 χρόνια μετά!!!!!!! Τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης είναι τραγικά αλλά 10 για να πάρουν απόφαση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΡΥΚΟΪΑ, ΤΟΤΕ......ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΚΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

      Διαγραφή
  4. Γιατί ο 12.21 και ο Γιώργος από τα Γιαννιτσά έχουν την ίδια ip ερώτηση για μεγάλα παιδια, αχ Γιωργάκη πάλι την έκανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε πως έρχονται τα πράγματα . Κάτι μου θύμιζε η Εγνατία , έψαξα στην καρατζοβα και βρήκα δελτια του Μπαμπά Γιώργου που έλεγε ότι στο παιχνίδι με τα 120 εκατομμύρια που τα πήραν από τον δρόμο τον δικό μας και τα πήγαν στην δυτική Θεσσαλονίκης, ηταν στην παρεούλα και άνθρωπος της Εγνατίας , η οποία έχει αναλάβει να κατασκευάσει την δυτική Θεσσαλονίκης. Πολυ στημένο,στα μπουντρούμια μέσα βαθιά ,αυτό τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.