Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικηγόροι Γιαννιτσών: Από τις 28 Απριλίου ΔΕΝ ανοίγουν γενικά τα Δικαστήρια


Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν πλήθος δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για επαναλειτουργία των δικαστηρίων από την Τρίτη, 28-04-2020, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο κοινό η λανθασμένη εντύπωση, ότι από την συγκεκριμένη ημέρα οι δικαστικές υπηρεσίες της χώρας θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως πριν την αναστολή λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Αποτέλεσμα της λαθεμένης αυτής εντύπωσης υπήρξε αναστάτωση των πολιτών και αγωνία τους για τις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.
Τονίζεται λοιπόν ότι από τις 28 Απριλίου ΔΕΝ ανοίγουν γενικά τα Δικαστήρια.
Όπως ενημέρωσε προφορικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας τόσο κατά τη συμμετοχή του στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 21-04-2020, όσο και σε επόμενες ανακοινώσεις του, πρόκειται να υπάρξει ΣΤΑΔΙΑΚΗ άρση των μέτρων στη δικαιοσύνη, αρχής γενομένης από τις 28-04-2020.
Έτσι, στις 28-04-2020 θα υπάρξει η έναρξη λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων για όλες τις διαδικασίες με ελεγχόμενη ροή δικηγόρων και πολιτών, ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή συγχρωτισμού. Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η λειτουργία των Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων ΜΟΝΟ για συγκεκριμένες εργασίες, που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων, ήτοι δίκες περί τις προσημειώσεις (συναινετική και αναγκαστική εγγραφή, εξάλειψη) και τις συντηρητικές κατασχέσεις, οι οποίες μάλιστα θα γίνονται χωρίς φυσική παρουσία δικηγόρων και διαδίκων. Στη συνέχεια, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των υγειονομικών αρχών, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα επέλθει η επαναλειτουργία όλων των διαδικασιών της δικαιοσύνης σταδιακά και σε βάθος χρόνου (ειδικές και τακτικές διαδικασίες με δήλωση, χωρίς την παρουσία δικηγόρων και διαδίκων, στο Εφετείο και Άρειο Πάγο, ασφαλιστικά μέτρα σε όλα τα δικαστήρια, λοιπές υποθέσεις τακτικής και ειδικών διαδικασιών, δίκες αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμοί, ποινικές δίκες). Θα υπάρχει ενημέρωση για τη σταδιακή επαναλειτουργία.  
Επομένως, δεν πρέπει να προσέρχεται κανείς στο χώρο των Δικαστηρίων, πλην όσων εμπλέκονται στις παραπάνω διαδικασίες, και κατόπιν συνεργασίας με το δικηγόρο τους, όπως μέχρι και σήμερα, και παρακαλούνται όσοι θα εισέρχονται στα Δικαστήρια να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας, που θα οριστούν από τους αρμόδιους φορείς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Και τα ειδοποιητηρια που λαβαμε για να έρθουμε ένορκοι στις 4 του μηνός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛ.ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.