Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε αποχή οι δικηγόροι Γιαννιτσών από 28 Απριλίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 27-04-2020, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, έκρινε, ότι:  

α) ασφαλώς τάσσεται υπέρ της επανέναρξης της λειτουργίας των Δικαστηρίων υπό τον απαραίτητο όρο της διασφάλισης των όρων της δημόσιας υγείας όλων των εμπλεκομένων φορέων της Δικαιοσύνης (δικηγόρων, δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων, διαδίκων).

β) Οι δικηγόροι των Γιαννιτσών και όλης της χώρας επί 46 ολόκληρες ημέρες με αιματηρές οικονομικές θυσίες διαφύλαξαν την υγεία και την ασφάλεια την δική τους και του κοινωνικού συνόλου. Μέχρι και σήμερα, είμαστε ο μοναδικός κλάδος, που επλήγη άμεσα με το κλείσιμο των Δικαστηρίων, δίχως μέχρι σήμερα να λάβει την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από την Κυβέρνηση. Η θυσία όλων μας που εύλογα έγινε επιτυχώς μέχρι σήμερα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθεί σε αμφιβολία κάτω από αυτές τις συνθήκες λόγω της προσπάθειας της Πολιτείας να ξεκινήσει «συμβολικά» την επάνοδο στην κανονικότητα με τη βεβιασμένη επαναλειτουργία Δικαστηρίων και Υποθηκοφυλακείων και δη μόνο για τις διαδικασίες προσημειώσεων και συντηρητικών κατασχέσεων, οι οποίες αφορούν, κατά κύριο λόγο, τα τραπεζικά ιδρύματα και τα συμφέροντά τους, ενώ βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας υγείας και, ειδικότερα, κατά της υγείας και της ζωής των συναδέλφων δικηγόρων καθώς και των λοιπών εμπλεκομένων σε αυτές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τραπεζικές οικονομικές ανάγκες και όχι δικαιώματα πολιτών, τα οποία και θα έπρεπε να προταχθούν. Η επιτακτική ανάγκη επανεκκίνησης της δραστηριότητάς μας, μετά από 46 ημέρες υποχρεωτικής «ανεργίας», δεν θα υπερισχύσει της προστασίας της δημόσιας υγείας, των μελών μας, των λοιπών συλλειτουργών της Δικαιοσύνης (δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων, Υποθηκοφυλάκων και υπαλλήλων των Υποθηκοφυλακείων), αλλά και του κοινωνικού συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Και αποφάσισε ομόφωνα, την αποχή των μελών του από την παράσταση τους ενώπιον των ακροατήριων όλων των Δικαστηρίων κάθε βαθμού και των υπηρεσιών τους και απ΄ όλες τις δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες σε όλες τις δημόσιες αρχές – υπηρεσίες (όπως Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία) και σε ιδιωτικούς φορείς, από την 28η Απριλίου 2020 έως και την 5η Μαΐου 2020, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στην Πολιτεία να λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που θα εγγυώνται την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, Δικηγόρων, των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης (Δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων Υποθηκοφυλάκων και υπαλλήλων των Υποθηκοφυλακείων), αλλά και του κοινωνικού συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα της αποχής δεν θα χορηγείται καμία άδεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ           ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Πόσο πληγήκατε δηλαδή; Απλά αναβλήθηκαν οι δίκες σας, για τις οποίες θα πληρωθήτε όταν θα γίνουν ! Τι να πουν αυτοί όλοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους , ενώ τα τρέχοντα έξοδα [ ενοίκια, ρεύμα, ασφάλεια, αγορά εμπορευμάτων ] τρέχουν; Δεν είδα να απεργείτε για τους άδικους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας; αλλά θα μου πείτε από εκει οι συμβολαιογράφοι έχουν ψωμί κι εσείς μεροκάματο ως μάρτυρες στα συμβόλαια! Σας δεν ντρέπεστε λιγάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημιμαθη πολυξερε οι δικες ματαιωθηκαν δεν αναβληθηκαν..επιπλεον δεν επιτρεπεται η καταθεση νεων αγωγων, ενω τα εξοδα τρεχουν

      Διαγραφή
  2. Εισαι βαθεια νυχτωμενος.φαινεται απο τις διαπιστωσεις σου.ρωτα να μαθεις πρωτα και μετα μιλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες ούτε ένα ευρώ σε γιατρό και δικηγόρο ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι βλέπω μια απόφαση άρθρο που δίνει στεγνά τις τράπεζες ανώνυμε 08:50..

    Με εξέπληξε θετικά μπορώ να πω..όσο για το αν έχασαν ,, φυσικά και έχασαν έσοδα οι άνθρωποι...όπως οι μας ,,..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.